تاريخ : چهار شنبه 16 اسفند 1391برچسب:, | 11:58 | نویسنده : B.S


دبیرستان سبز

دبیرستان فرانسوی ژان مولن در

 

 

 

Revin، فرانسه یک مدرسه بالا شبیه هیچ دیگر است، تحت تراس معلق است که بالا رفتن از دامنه کوه و با یک سری از پشت بام های سبز در صدر است.

برای بسیاری، دبیرستان، آشفته از دادن پیش فرض های قدیمی و به طور کامل بازنگری آنچه شما را همیشه گرفته شده برای اعطا شده است.ساختمان مدرسه بالا نشان می دهد که می بایست در  همانخوش  آمدید. چرا باید بالاتر از شما علف رشد کند؟ شیشه و علف در کنار هم 

 

 

 

فضای بسیار باز و عمومی در محل معمول تر خرگوش وارن راهرو است اگر خروج رادیکال برای گرفتن بین کلاس ها بسیار معقول است. احتمالا کارآمد ترین راه برای سفر به سرعت بین کلاس های درس - رایگان با قدرتی نامحدود برای همه است

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازدید از بالاتر از دبیرستان فرانسوی ژان مولن مدرسه به سادگی به عنوان یک چشم انداز تراس، عملا ناپدید شدن به دامنه کوه ظاهر می شود. چمن دوباره ظاهر ساخت و ساز در بالای آواره شده اند. رتبهدهی نشده است توسط پنجره سخاوتمندانه آمیخته، آن است که احساس می کند هرگز مانند آن  

زیرزمینی است 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


١٤:٣٤ - چهارشنبه ١٦ اسفند ١٣٩١    /    شماره : ٣٨٢٣




تاريخ : چهار شنبه 16 اسفند 1391برچسب:, | 11:56 | نویسنده : B.S


شهری که منظر آشفته دارد، هویت آشفته دارد

 

باغ ایرانی یکی از کهن الگوها در معماری منظر است. باغ ایرانی به عنوان یک سبک در بین طراحان منظر در سطح جهان پذیرفته شده است. همچنین مطالعات مشابهی در مورد فرش ایرانی با این دید صورت گرفته است.

محمد مطلّبی عضو هیات مدیره انجمن متخصصان فضای سبز و منظر ایران و عضو مجمع جهانی فدراسیون بین المللی معماران منظر در گردهمایی پژوهش هنر و معماری که به همت انجمن مفاخر معماری ایران در موزه امام علی (ع) برگزار شد، پیرامون کهن الگوهای طراحی منظر معاصر در ایران گفت: باغ ایرانی یکی از کهن الگوها در معماری منظر است. باغ ایرانی به عنوان یک سبک در بین طراحان منظر در سطح جهان پذیرفته شده است. همچنین مطالعات مشابهی در مرد فرش ایرانی با این دید صورت گرفته است.

وی افزود: آنچه در بسیاری از این مطالعات نادیده گرفته شده، این است که با وجود سبک باغسازی ایرانی و ارزش بالای هنری و فرهنگی فرش ایرانی، طراحان معاصر منظر در ایران چگونه می توانند از این کهن الگوها در طرح های خود استفاده کنند؟

مطلبی خاطر نشان کرد: فقدان چنین مطالعاتی باعث شده بسیاری از طراحان، صرف استفاده از فرم باغ ایرانی یا به کار بردن موتیف های فرش در طرح های خود، گمان کنند طراحی های آنان با جامعه امروز ایران سازگاری و تناسب دارد.


پیشینه ای غنی، منظر هایی فقیر

وی با اشاره به اینکه با وجود پیشینه درخشان کشور ما در این زمینه، طراحی منظر امروز ایران از بی هویتی و فقر معنا رنج می برد، گفت: سوال اینجاست که آیا باغ و فرش ایرانی می توانند الگوهای مناسبی برای طراحی منظر در عصر حاضر باشند؟

این عضو هیات مدیره انجمن متخصصان فضای سبز و منظر در ایران تاکید کرد: متاسفانه پژوهش هایی با رویکرد های اجتماعی- فرهنگی راجع به باغ ایرانی بسیار اندک هستند. آنچه صورت گرفته عمدتا توسط شرق شناسان و متفکرین خارجی مثل پتروچیولی و استروناخ انجام شده است.

مطلبی عنوان کرد: همین تعداد مطالعات انجام شده نیز تنها به ساختار هندسی و گرته برداری از فرم پرداخته است.

وی با بیان این که هویت‌ به‌ معنی‌ "چه‌ کسی‌ بودن‌" است‌ تصریح کرد: باید به دنبال خلق فضایی هویت مند در معماری منظر ایران بود. نباید از یاد برد که با نگاه پالیمسستی یعنی حرکت از کهن متن به متن جدید باید این فضا را خلق کرد. یعنی در هر لایه ای که تراشیده و بازنویسی می شود، اثر نوشته قبلی کاملا از بین نرود.

این عضو مجمع جهانی فدراسیون بین المللی معماران منظر خاطرنشان کرد: طراحی یعنی خلق لایه جدیدی که با عناصر موجود همپوشانی و تعامل دارد. این به معنی تفسیر دوباره منظر برای الگوهای قدیمی با عناصر و اهداف جدید است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید دوباره بر هویت مند بودن طراحی های منظر گفت: مهم‌ترین ویژگی جامعه در حال گذار، بروز بحران معناست در جستجوی " من کیستم؟" است. از سوی دیگر چنین جامعه ای دچار تناقض و تقابل و ناپایداری است. این آشفتگی در تعریف هویت منجر به آشفتگی در ایجاد منطر و فضا می شود.


باغ خاص حاکمان و فرش خاص محکومان بوده است

مطلبی با بیان این که باغ نمادی از هوشمندی انسان ایرانی در بهره گیری از علم هندسه برای خلق فضا است تصریح کرد: باغ ایرانی، فضایی خصوصی برای طبقه حاکم بوده است. از سوی دیگر فرش، نمودی کالبدی-انتزاعی از باغ و نیز پیوند دهنده فضای بیرون و درون بوده. حال این فرش است که، برساخته طبقات پایین جامعه و محکومان است و طبقات مختلف اجتماع در شکل گیری آن نقش داشته اند.


مطلبی با بیان این پرسش که آیا می توان باغ ایرانی را باز تولید کرد؟ادامه داد: آیا باغ ایرانی کارکرد و جذابیت پیشین خود را برای انسان ایرانی عصر حاضر دارد؟ زیرا باغ ایرانی عصاره فرهنگ جامعه ایرانی نیست بلکه نمادی از فرهنگ طبقه حاکمان است. هویت باغ ایرانی در خصوصی بودن، آرامش بخشی، هندسه و نظام های آب، گیاه و معماری آن است و تقلید فرم نمی تواند خالق هویت باشد.

این عضو هیات مدیره انجمن متخصصان فضای سبز و منظر در ایران با تکیه بر سخنان پیشین خود گفت: زمان معاصر زمان دگرگونی، تنوع، سرعت، پیچیدگی، عدم اطمینان و انتقاد از گذشته است.انسان در هر دوره ای هویت خود را با چیزهای متفاوتی تعریف می کند. جامعه همیشه در حال تغییر است. نیازها و انتظارات مردم، سبکها و میزان تحمل انسان نسبت به تغییرات در مدت کوتاهی عوض می شوند. الزامات سیاسی فعالیت های جامعه را هدایت می کنند. در میان چنین نوسانات سریعی، به دشواری می توان پایه های امنی یافت که بتوان بر اساس آنها کار کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان باغ ایرانی را باز تولید کرد؟ خاطرنشان کرد: خیر نمی توان، اما می توان هندسه آن را دوباره ساخت. اما نباید از یاد برد که کارکرد یک عنصر از دنیای سنت در زمان معاصر منوط به تغییر آن است.

مطلبی در پایان خاطر نشان کرد: طراحی منظر موضوعی چند بعدی است. دستیابی به الگویی برای طراحی منظر معاصر ایران امری بسیار پیچیده و در وهله اول مبتنی بر شناخت ویژگی های جامعه ایرانی و نیازهای انسان ایرانی معاصر است. به عبارتی دستیابی به این الگو مستلزم شناخت هویت اجتماعی جامعه ایرانی است.

 

منبع:http://memarinews.com/Pages/News-11285.aspx



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 16:22 | نویسنده : B.S


نورمن فاستر و ساخت و ساز در کره ماه
فاستر که پایگاهش در لندن می‌باشد، با آژانس اروپایی هوا و فضا در این پروژه تحقیقاتی‌ همکاری می‌کند تا به راه‌هایی‌ برای ساختن فضاهای زندگی‌ و خانه‌های کوچک در ماه دست پیدا کند.

دفتر معماری “فاستر و همکاران” اخیرا به فکر ساخت و ساز بر کره ماه با روش چاپ ۳ بعدی افتاده است.
 فاستر که پایگاهش در لندن می‌باشد، با آژانس اروپایی هوا و فضا در این پروژه تحقیقاتی‌ همکاری می‌کند تا به راه‌هایی‌ برای ساختن فضاهای زندگی‌ و خانه‌های کوچک در ماه دست پیدا کند. فضاها و خانه‌ها ۴ نفره که در برابر تغیرات شدید جوی و بارش شهاب سنگ و تابعش اشعه گاما مصون باشند.

این خانه‌ها در یک تیوب مودولار قرار می‌‌گیرند که پیش ساخته هستند و هنگامی که در سایت قرار می‌‌گیرند از داخل این تیوب باز می‌‌شوند و در نهایت سقفی بادی که به شکل گنبد است بر روی ساختار می‌نشیند.

سخنگوی دفتر فاستر در مصاحبه‌ای گفت است: “ما به عنوان یک مشاور و مجری بزرگ بر‌ها برای شرایط جوی شدید در زمین طرّاحی کرده ایم، و از مواد و مساله و تکنیک‌های بومی در این موارد استفاده‌های بسیار کرده ایم . ساختمان‌های ما در کره ماه نیز از چنین منطقی‌ پیروی خواهند کرد.”

معماران از مواد شبیه سازی شده استفاده کرده اند تا یک مدل تستی به وزن ۱.۵ تن بسازند. این مدل و مدل‌های کوچکتری را در آزمایشگاه‌ها و اتاق‌های خلا آزمایش نموده‌ اند. آن‌ها امیدوارند اولین بنا را در قطب جنوبی ماه احداث کنند که از بیشترین نور خورشید برخوردار است.






 

منبع: معماری نیوز - ترجمه آرک پدیا/http://memarinews.com/Pages/News-11073.aspx



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 16:18 | نویسنده : B.S


شهر Penglai ،ترویج گردشگری و معماری سبز

اولین برداشت یک گردشگر از یک منطقه غریب، عمدتا از معماری شکل می گیرد.

اولین برداشت یک گردشگر از یک منطقه غریب، عمدتا از معماری شکل می گیرد. ادراک نفسانی و اشکال موثر همراه با تصاویرشان، خاطرات را می سازند. طراحی خاص به آسانی در خاطر می ماند و بنابراین در فرآیند تصمیم گیری تاثیر مثبت دارد.

معماری با کیفیت بالا به معنای شیوه و روح زندگی است. فضای برتر، مشتریانی را که به دنبال کیفیت هستند به خود جذب می کند.بنابراین معماری می تواند توجه عمومی را به خود جلب کرده و به عنصری محوری در معادله تبدیل شود. محیط جذاب، نشان دهنده سبک زندگی و روح زمان است که موجب افزایش جذابیت نیز خواهد شد.

در صنعت گردشگری، معماری ابزاری قدرتمند در بازاریابی است. ایجاد یک علامت تجاری قابل توجه از طریق معماری، باعث تغییر در ارزش ها و در نتیجه تبدیل شرایط به حالت منحصر به فرد خواهد شد و در نهایت باعث ارتقای ارزش نهایی خواهد شد. شهر Penglai در کشور چین، نمونه ای کامل در این حوزه می باشد



شهر Penglai در کنار دریای زرد واقع شده است و به سرعت بعنوان بزرگترین و با اهمیت ترین مقصد توریستی داخلی چین در حال ظهور است ، صنعت گردشگری چین در چند سال اخیر به سرعت در حال رشد می باشد و در حال حاضر مردم بیشتر علاقه مندند تا به جای درگیر شدن در گشت وگذار وقتگیر، در یک مکان شهری جامع و مدرن، تعطیلات خود را بگذرانند .بنابراین Penglai مقصدی است ایده آل برای مردم که پول نقد خود را در این محل خرج کنند و برای ترویج گردشگری به استفاده از زمینهای ذخیره و بالقوه بپردازند ، به همین دلیل،معماری و اجرای زیرساخت های لازم برای ساخت خانه های ویلایی در شهر Penglai، اهمیتی دوچندان یافته است.

Arcas شرکت اروپایی پیشرو در صنعت معماری است که طرح جامعی را برای بالا بردن پتانسیل توریست درpenglai پیشنهاد کرده است ؛این طرح با بیش از 1700 هکتار مساحت گسترش می یابد که 1224 هکتار از آنها به تفرجگاهی ساحلی و 510 هکتار به مجتمع های بزرگ ورزشی و زمین های تنیس و گلف اختصاص داده شده است. این کمپانی در نظر دارد تا با اتخاذ رویکردی شهری، Penglai را به یک شهر اکو فشرده (ECC) تبدیل و آن را به عنوان نمادی منحصر به فرد از صنعت گردشگری در منطقه و حتی قاره آسیا معرفی کند. متد اصلی کمپانی Arcas، اجرای مدل ACC اروپا می باشد. این مدل، دستورالعملی است برای تعامل پایداری اقتصادی و اجتماعی منطقه با الگوهای استفاده از زمین ومنابع و به حداقل رساندن مصرف انرژی از منابع و کاهش حداکثری آلودگی محیط زیست.

ویژگی طرح Arcas اروپا ،معماری سبز مرکز شهر مارینا به عنوان قطب مرکزی با چندین محله کوچک مرتبط با شبکه های فضای سبز و باز، پارک ها و باغات اطراف آن متشکل از حدود 60500 واحد مسکونی ویلایی ، آپارتمان،تراس سبز ،خانه باغ وزمین کشاورزی است.



این شهر که با آب احاطه شده است. از سیستم و فناوری های نوین انرژی های تجدیدپذیر تشکیل شده که در هر یک از بخش های آن به کار گرفته شده اند. سیستم های اکوزیستی برای تولید انرژی های برق و گرما از جمله مهم ترین تجهیزات و سیستم هایی هستند که در اطراف ساختمان های این شهر قرار داده شده اند تا بتوانند در حین تأمین انرژی ساکنان شهر، سلامت ساختمان و همچنین شهروندان آن را نیز تأمین کنند.

بخشی از این شهر با استفاده از مسیرهای مدور، چرخشی و باریك پوشیده شده كه به جذابیت آن دو چندان افزوده است. همچنین كاربرد اتوبوس، اتومبیل و دوچرخه های الكتریكی – هیبریدی از دیگر قابلیت های برجسته در كاهش انتشار گازهای دی اكسید كربن و گلخانه ای در این شهر سبز به شمار می رود.



كلیه ساختمان ها و طراحی ساختار شهر به گونه ای صورت گرفته كه می تواند تطابق لازم را با توجه به نوع زندگی شهروندان آن منطقه برقرار كرده و به حفظ ساختار منطقه بپردازد. در واقع با توجه به نوع طراحی و معماری ساختمان ها و نوع پنل های به كار رفته در بافت شهری Penglai، حدود 50 درصد از انرژی مصرف در این شهر از انرژی های پاك و تجدیدپذیر تأمین می شود.

با این وجود اسكلت ساختمان های این شهر از فولاد سبك منعطف تولید شده كه علاوه بر مقاومت بالا از قیمت بسیار پائینی نسبت به مصالح مشابه خود برخوردار است.

گروه معماری Arcas در نظر دارد با طراحی منحصر به فرد این شهر، به ببینندگان نشان دهد که می توان با حفط بافت شهری، از طبیعت نهایت لذت را برده و آرامش روحی را در این زندگی شهری به دست آورد. همچنین اطراف این شهر از یکسری شبکه های مشبک تشکیل شده تا بتواند هرگونه مواد آلوده و غیربهداشتی را در خود جذب کرده و به پاکیزگی هرچه بیشتر محیط شهری و آب و هوای آن دست یابد.



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 16:15 | نویسنده : B.S


خانه درختی در Bebelallee
پارامتر های طراحی این پروژه شامل به روز رسانی زیر ساخت های انرژی به صورتی سازگار با ویژگی های معمارانه و سازه ای پایه بنا باشد و در عین حال نیاز های یک ساختمان پایدار در طبقات بالاتر را برطرف کند.

اختصاصی معماری نیوز: هدف متراکم کردن یک منطقه مسکونی با قدمت دهه 1950 میلادی است که در حومه شهر قرار دارد با سبکی معاصر برای بازسازی خانه ها بدون پوشاندن ویژگی های اصلی و تاریخی آن و همچنین به روز کردن زیر ساخت های انرژی آن که به طور همزمان مد نظر است.

برای نگه داشتن شخصیت آزاد پایه بنا، طبقات بالایی بایستی اضافه می شد و این کار مستلزم مرتفع کردن سازه بود.

پارامتر های طراحی این پروژه شامل به روز رسانی زیر ساخت های انرژی به صورتی سازگار با ویژگی های معمارانه و سازه ای پایه بنا باشد و در عین حال نیاز های یک ساختمان پایدار در طبقات بالاتر را برطرف کند.

برای طبقات جدید بالاتر به خاطر کاهش وزن سازه از پنل های چوبی پیش ساخته  استفاده شده که سرعت کار را نسبتا بالا می برد و آلودگی صوتی کمتری را در حین ساخت برای ساکنین واحدهای موجود ایجاد می کند.



تمام پنل های دیوار و عناصر سقف طبقات چوبی جدید در کارخانه (با عایقی از پشم صنعتی) از قبل ساخته شده و در محل مونتاژ می شوند.

هدف از بازسازی نما به روز کردن سازه فعلی برای امکان اجاره طولانی مدت و برای حفظ فرهنگ شمال آلمان در بنا بود.

نمای موجود با لایه ای از عایق و پوشش جدید از آجرکاری نمایان نازک هلندی، اگرچه با روشی متفاوت پوشانده شده است، با سایه های متنوع ویژگی های طبیعی خاک رس را از آجر کلینکر برون می کشد.

نمای اصلی با آجر کلینکر و به رنگ زرد مصنوعی و کاشی های فیروزه ای به عنوان پوشش بالکن ها، با آجر کاری دستی که ظاهری قدیمی تر به بنا می دهد جایگزین شد.

مصالح مورد استفاده برای نمای طبقات بالایی چوب بود و به صورت صفحات سخت چوب سدر که به طور طبیعی با یکدیگر متفاوت هستند به کار برده شد.

به این روش، ویژگی سبک بودن سازه جدید از بیرون نمایان است. طبقات جدید از سازه موجود در پایه بنا جدا هستند و در عین حال منعکس کننده ردیف درختان پیرامون می باشند

اکثریت این 45 واحد به صورت خانه های کوچک ساخته شده اند و با نگهداری کانسپت خانه درختی، تمام آپارتمان ها از تراس های وسیع مسقف برخوردارند و خانه های کوچک دارای ایوان نیز هستند.

از لحاظ پیکر بندی و ابعاد، پلان آپارتمان های جدید دوباره برای تناسب با زندگی خانوادگی با مقیاسی برای جذب افراد جوان تر دوباره طراحی شده اند.

در این پروژه هدف دو برابر کردن فضاهای قابل استفاده در بناست که در عین حال تاثیر گازهای گلخانه ای را به نصف کاهش می دهد.






















 

منبع: سایت خبری معماری نیوز - ترجمه هدیه قائم/ 11147 :کدخبر



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 16:11 | نویسنده : B.S

 

 
 

 

این پروژه که در سال 1997 تکمیل گردید ساختمانی است مخصوص فرهیختگان در Utrecht، واقع در هلند؛ اولین پروژه ی دانشگاهی اُو اِم اِی و رم کولهاس بود. قسمتی از نقشه ی کلی بزرگ تر در محوطه ی زمین بازی De Vithof با هدف ایجاد نمادی از یک دانشکده در تمدن غرب برای ساختمان فرهیختگان اختصاص داده شد. این بنا مخصوص فرهیختگان و اساتید، برای ایجاد مرکزی جدید در محوطه ی دانشگاه و نه فقط از لحاظ جغرافیایی بلکه از لحاظ اجتماعی و فرهنگی، طراحی شد. درک چگونگی تطابق این بخش با کل دانشگاه در یک ساختمان تجربه شد.

رم کولهاس و تیمش در شرکت اُو اِم اِی، این ساختمان اساتید را به عنوان کارخانه ای برای یادگیری نظریه های سنتی، و به همان اندازه به منظور تبادل اطلاعات میان دانشجویان، به طور ذهنی در نظر گرفتند. این ساختمان به طور خاصی طراحی شده بنابراین سالن اجتماعات، یادگیری، و سالن امتحانات یکی در میان در محدوده ای شیشه ای میان کلاس ها، سالن استراحت، و راهرو ها محصور شده اند به طوری که یک تعریف پایدار از آنچه به معنای آموزش و یادگیری در محیط اجتماعی است، به وجود آمده است. طرح ساختمان اساتید به صورت دو صفحه ی تا خورده و در هم پیچیده شده می باشد. در این قسمت صفحه ها به ظاهر با هم درگیر و در حال ستیز می باشند، یک صفحه سخت و محکم و صفحه ی دیگر سیال و متحرک می باشد که در واقع یک واقعه ی برنامه ریزی شده ی سه بعدی و ارتباط اجتماعی را تداعی می کنند، در هر دو مورد صفحات بتونی روی زمین حسی از سیال بودن و جاری بودن را در مکان هایی که زمین کف به دیوارها و دیوارها به سقف می رسند- این حس مضاعف می گردد- را با حرکتی ساده پدید می آورد. ماهیت پلاستیکی بتون ها یک فضای کیفی نرم ایجاد می کند که حس باز و متنوع بودن ساختمان را به عنوان شبکه ای از مسیرها و راه های مرتبط با مهم دو چندان می کند.

یکی از جنبه های منحصر به فرد این ساختمان که می توان آن را از تمام آثار کولهاس استنباط کرد، آن است که طراحی آن یک مفهوم جریان و سیال بودن که نه تنها آن را در یک سطح قرار نمی دهد، بلکه چندین سطح، که فعالیت ها در آن صورت می گیرند بالا، پایین و در میان آنچه به عنوان زمین و صفحه ی اصلی در نظر گرفته می شود، به وجود می آورد. کلاس ها، سالن های استراحت، سالن های کنفرانس و فضاهای کلی راه ها و مسیرها بر روی صفحاتی بالاتر از سطح زمین قرار دارند و در میان سایر قسمت های ساختمان جای می گیرند. علاوه بر استاندارد سازی و ساختمان سه بعدی محکم، اتاق ها به قسمت هایی از فضای حجمی که آغازگر شرایط فضایی جدید است متصل می باشند که دانشجویان را وادار به مذاکره و گفت و گو با یکدیگر می کند. این در موقعیتی روی می دهد که در آن صفحات بتونی از زمین به سقف پیچ می خورند و یک فضای مواج و مارپیچ را که مسئول اعمال نیرو به ساختمان است ایجاد می کنند. کلاس ها مفهوم جدیدی از گردش میان سطوح را تداعی می کنند زیرا به طور هدفمندانه در حجم، به ریز فضاهایی تقسیم می شوند.

در این لحظات که گردش روی می دهد و در فضای شبکه ای مرزها و موانع در میان آنچه برنامه ریزی شده و آنچه برنامه ریزی نشده محو می شوند. کولهاس این موقعیت های باز و انعطاف پذیر را به عنوان فرصتی برای خلق مکان های مختلف در میان حجم های بزرگ تر و برای گرد هم آمدن گروه های کوچک تر به کار گرفته است. برای مثال حجم قسمت کافه تریا که حدودا 1000 دانشجو را در خود جای می دهد – به شکل صفحه ای شیب دار، رو به بالا ساخته شده است. رم کولهاس یک شبکه ی ستونی را برای تقسیم حجمِ بزرگ، به فضایی صمیمی تر از طریق دسته بندی ستون ها به شکلی مرتب، طراحی کرده است.

کولهاس توانست تفاوت ها را در کنار یکدیگر در حالت گردشی قرار دهد و فضاها، فعالیت اجتماعی را به عنوان روشی با هدف مطابقت و سازگاری با موقعیت کل محوطه بازی و محوطه ی دانشگا ه در یک ساختمان ساده و تنها خلق کند. از زمان اتمام آن در 1997 ، ساختمان اساتید به عنوان راهکاری مقدم که در طراحی آن نمی توان فقط پروسه های یادگیری را تسهیل بخشید، بلکه می توان روش های پیشرفت جدید در آموزش و تحصیل را ارتقا و تقویت کرد. 

برای اشنایی با نگره کلی رم کولهاس نسبت به معماری و شهر ببینید نوشتار رم کولهاس؛ لیبدویِ معاصر بودن با شهر نوشته رافائل مونئو با برگردانی از ایمان رئیسی و حسام عشقی صنعتی

برای اشنایی با مفاهیم پایه ای گفتمان کولهاس می توانید مشاهده فرمایید نوشته رِم کولهاس؛ آیکـُـن[سندرم]امپراتوری

محمد رضا هل فروش در نوشتار رم کولهاس؛ بازْتدقیق تمدنیِ فضا و زمان رویکرد کولهاس در طراحی را متناسب با مفاهیم پایه ای معماری تدقیق نموده و تاثیر کولهاس بر بازنگری در این مفاهیم را مد نظر می اورد

انتونیو نگری در نوشتار رم کولهاس و زیست پس ماندی شهرـ نشین عمیقا تلاش می کند مفاهیمی همچون فضای پس ماند و بزرگی را در گفتمان کولهاس واکاوی نماید

مازیار مظلومی در نوشتار رم کولهاس و نبوغ معمارانه در دو اثر مکتوب تغییر نگره کولهاس حین نگارش دو اثر مهمش را مد نظر اورده است

رم کولهاس در درسْ گفتار جهان مسطحِ مابعد امریکایی بر مفاهیمی همچون جهانی شدن، شرق شناسی و تاثیر ان ها بر الگوواره هایی همچون اسمان خراش ها می پردازد

برای مشاهده نوع نگاه رم کولهاس به مدرنیته، نحوه کارکرد ان در معماری، میزان انحراف از اصالتش، ظهور مجدد جریان های نومدرن و چگونگی اوج و فرود ان می توانید ببینید نوشتار رم کولهاس و پروژه اتمام مدرنیته را به قلم محسن نطنج و همچنین  نوشتار رم کولهاس و هستی شناسی معماری؛ پاردایم بازگشت و بازخوانی مدرنیسم متقدم

 

 

تصاویر: اندرو کرول

تصاویر: اندرو کرول

تصاویر: اندرو کرول

تصاویر: اندرو کرول

مـنـــــــبـع : www.archdaily.com



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 16:6 | نویسنده : B.S

    نمایش عکس ها

 

  مجتمع مسكوني 230 واحدي محموديه - قزوين
    دانشـــــــــــگاه : بین المللی امام خمینی (ره)
    سال طـــــراحی : 1391
    مـــــــــــــــــکان : محمديه - قزوين
    کـــــارفـــــــــرما : تعاوني طلافروشان قزوين
    تـــــــــــاریخ ثبت : 1391/02/05
    مســــــــــــاحت : 20000
    تعـــداد بازدیـــــد : 292
    محــــدوده سنی : 26_27
    نــــوع کاربـــــری : مسكوني
    مرحـــــــــله اجرا : طراحی
    همــــکاران طرح : وحيد عليخاني مازيار محمدي طاهره ابراهيمي


تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 16:4 | نویسنده : B.S
 
    نمایش عکس ها
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  استاديوم نقطه تلاقي
    دانشـــــــــــگاه : بین المللی امام خمینی (ره)
    سال طـــــراحی : 1389
    مـــــــــــــــــکان : تهران
    کـــــارفـــــــــرما : سازمان توسعه اماكن ورزشي
    تـــــــــــاریخ ثبت : 1391/03/11
    مســــــــــــاحت : 350000
    تعـــداد بازدیـــــد : 268
    محــــدوده سنی : 26_27
    نــــوع کاربـــــری : ورزشی
    مرحـــــــــله اجرا : طراحی
    همــــکاران طرح :

استاديوم نقطه تلاقي در منطقه از تهران طراحي شده است كه در همسايگي خود نمايشگاههاي بين المللي تهران ، مجموعه ورزشي اتقلاب ، شهرك آتي ساز ، هتل پارسيان و بزرگراه هاي شهيد چمران و سئول را در كنار خود مي بيبيند در نتيجه مي بايست طرح با توجه به استانداردهاي طراحي استاديوم و همچنين با در نظرگرفتن كاربري هاي اطراف كه مهمترين آن نمايشگاه بين المللي و همچنين ترافيك بزرگراه چمران بود طراحي مي شد در نتيجه خود بناي استاديوم به داخل سايت 350000 هكتاري فرو رفت و در اطراف نيز باتوجه به بار ترافيكي، حوزه هاي پارگينگي با توجه به پشتيباني نمايشگاه و مجموعه انقلاب طراحي شد. از سمتي استاديوم مي بايست گنجايش 40000 هزار نفري را دارا مي بود و مي بايست تمام استانداردهاي روز دنيا را داشته باشد و براي معلولين نيز ساماندهي شود . همچنين ايراني اسلامي بودن خود بنا نيز از خواسته ها بود. استفاده از گره سازي و ريتم در ايران هميشه بدنه هاي جذابي را توليد كرده است و با توجه به عرض جغرافيايي استفاده از يك پوسته با تكنولوژي روز و فناوري هايتك براي بهره گيري از انرژي پاك ايده ايي بود كه اين استاديوم با خود حمل مي كند .



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 16:2 | نویسنده : B.S

 

دنیل لیبسکیند : افتتاح بلندترین برج مسکونی اروپا
 
 
مـنـــــــبـع : http://www.designboom.com
 
 
 


 

بلندترین برج مسکونی اروپا

بلندترین برج مسکونی اروپا با ارتفاع 192 متر

نمای شب

نمای شب

بلندترین برج مسکونی اروپا

نمای شهری و ایجاد خط آسمانی جدید

بلندترین برج مسکونی اروپا

بلندترین برج مسکونی اروپا

سازه ی ساختمان

ایجاد خط آسمان جدید

ایجاد خط آسمان جدید

کانسپت طرح



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 15:56 | نویسنده : B.S

    نمایش عکس ها

    مجموعه مسکونی شاه پریان
    دانشـــــــــــگاه : آزاد اسلامی واحد شیراز
    سال طـــــراحی : 1386
    مـــــــــــــــــکان : شیراز
    کـــــارفـــــــــرما : خانم ممتازی
    تـــــــــــاریخ ثبت : 1388/10/01
    مســــــــــــاحت : 1500
    تعـــداد بازدیـــــد : 1347
    محــــدوده سنی : 34_35
    نــــوع کاربـــــری : مسكوني
    مرحـــــــــله اجرا : در حال ساخت
    همــــکاران طرح : سازه جمشید منتخب

پروژه پیش رو با هدف ایجاد خانه پایدار در بستری از باغات قصردشت شکل گرفت.ایجاد آپارتمانهای دو طبقه و امکان استفاده هر یک از این آپارتمان ها از حیاطی مستقل و بدون دید مزاحم از ایده های اولیه شکل گیری و سازماندهی پلان مجموعه بوده است.جهت نزدیک کردن پروژه به خانه پایدار سعی شده از سیستم های هوشمند بهینه سازی مصرف برق همچنین سیستم زمین گرمایی و بهینه سازی مصرف آب از طریق جداسازی لوله های فاضلاب و تصفیه آن همچنین جمع آوری آب باران و پانل های خورشیدی استفاده شود.



تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, | 15:47 | نویسنده : B.S


وعده بازسازی زاغه ها به 20 میلیون ساکن بمبئی

زاغه ها در بمبئی در سالهای اخیرخصوصا توسط کسانی که به فقری که همراه آن می آید اهمیت می دهند، مورد توجه قرار گرفته است.

زاغه ها در بمبئی در سالهای اخیرخصوصا توسط کسانی که به فقری که همراه آن می آید اهمیت می دهند، مورد توجه قرار گرفته است.

زاغه ها و خرابه ها همه محصول موج عظیم مهاجرت از روستاها به مناطق شهری است.

برای بیش از نیم قرن، تعداد مردم در داخل یا نزدیکی ابر شهرها نسبت به جمعیت کل جهان افزایش یافته است.

مهاجرت از مناطق روستایی به شهر به صورت فزاینده ای رشد داشته به این دلیل که شهرها مراکز فعالیت اقتصادی و رشد میزان اشتغال بود و نوید فرصت های جدید برای فعالیت های اجتماعی و آموزش و پرورش را می داد.



با این حال و با تمام این برداشتهای سریع، بسیار از مردمی که مهاجرت را انتخاب می کنند خود را در شرایط دشوار تطبیق با محیط جدیدی می بینند که منابع مناسبی برای اسکان جمعیت در حال رشد ندارد.

به طور مثال در شهری مانند بمبئی  بزرگترین شهر هند و یازدهمین شهر بزرگ دنیا در سال 2012 با جمعیت برآورد شده 20.5 میلیون نفر است.

بر طبق مقاله نیویورک تایمز در سال 2011، حدود 60% از آنها در مساکن بی کیفیت زندگی می کنند که زمین های بسیار سودآور برای ساکنان بمبئی را اشغال کرده است.

زاغه ها خصوصا در بمبئی، در سالهای اخیر  توسط کسانی که به فقری که همراه آن می آید اهمیت می دهند، مورد توجه قرار گرفته است. آنها بعضی از کاربرهای بسیار متهورانه و خلالقانه از محیط شهری را نشان داده اند.

این ها جوامع فشرده ای هستند که بر پایه تعادل حساس منابع محدود و استفاده مجدد و بازیافت مواد شهری و زیست محیطی بنا شده اند.

این بازارها که به طور طبیعی در میان آنها رشد یافته است عبارتند از:صنایع تخصصی مثل دباغی، تولید گلدان رسی، بازیافت پلاستیک و ... این نوع مشاغل باعث به کار گیری بسیاری از افراد ساکن در این زاغه های می شود، اما درآمد بسیار ناچیزی دارد.



با  وجود این کار سخت، دسترسی به تحصیل بسیار محدود است و زندگی در این خانه های بی کیفیت نیازمند خلاقیت و انطباق است.

از آنجا که بسیاری از این زاغه ها در زمین های بدون دسترسی به زیرساخت های عمومی ساخته شده اند، منابع آب سالم و انرژی بسیار محدود است و کلبه های ساخته شده از آجر و ملات به صورت پراکنده، به صورت ارگانیک و بر حسب نیاز توسعه می یابند تا جمعیت رو به افزایش را سکونت دهند.

با این حال  ممکن است به نظر آید این زاغه ها بی سر و صدا در حاشیه اقتصاد رو به رشد بومی عمل کنند اما نگرانی از رشد افقی آنها وجود دارد.

به نظر می رسد که طنز ساکنان زاغه نشین در این است که درحالی که شهرک سازی ها و جوامع برای دولت فاقد ارزش اقتصادی است زمینی که زاغه های بر روی آنها ساخته شده اند، میلیاردها دلار برای توسعه ارزش دارند.

این وضعیت برای دولت بمبئی جدید نیست و از سالا 1970 به دنبال راه هایی برای آزاد سازی زمین برای توسعه بوده است.

بعضی راه حل ها نیازمند اجبار دولت بود و این که با ساکنان زاغه ها همچون متصرفان برخورد کنند و خانه هایشان را تخریب نمایند.

این عمل بازخوردهای زیادی داشت و غیر انسانی نیز بود بنابراین راه حل های دیگری نیز اجرا شد.

در این رویکرد از ساکنان جدید بهره گیری شد. دولت با هدف بازگرداندن پیشرفت به سکونت گاه ها، سرشماری کرد و کارتهای شناساسایی چاپ کرد تا سال 1990، بمبئی اجاره کمی برای زاغه ها که کاملا متعلق به دولت نبودند تعیین کرد.

در سال 1990 راه حا سازنده تری پیشنهاد شد که گزینه های جدید در اختیار ساکنان قرار می داد تا در نهایت به تخریب زاغه ها و فروش آن به ساکنان منجر گردد.

برای بیش از یک دهه مقامات مسئول بازسازی زاغه هاSlum Rehabilitation Authority) ) برای ایجاد این مکان تلاش می کنند. برنامه هر توسعه شامل 5 مرحله است که اولین آن نیازمند زضایت 70% ساکنان زاغه ها برای نقل مکان به ساختمان های مدرن و جدیدی است که در محل خانه های فعلیشان ساخته می شود.



طرح پیشنهادی توسعهDharavi ازSRA بر روی بزرگترین زاغه بمبئی  که در حال حاضر مورد بحث است، یعنی Dharavi تمرکز کرده است.

معمار Mukesh Mehta مسئول برنامه ریزی برای تبدیل زاغه ها به ساختمان های بلند مرتبه تعیین شد. این طرح توسعه چند منظوره ای را دنبال می کرد که 65% از مساحت زمین را برای ساخت و ساز و بقیه را برای کارهای تجاری باقی می گذاشت. تشویق سازندگان واگذاری 1/3 فوت مربع زمین به ازای هر فوت مربع زمین خریداری شده است.

سکنتگاه ها نیز تفکیک شده است و طبقه هم کف برای خانه هااستفاده می شود و طبقات بالاتر برای کارهای تجاری باقی می مانند. همچنین 35% از زمین به عنوان سود به سازندگان واگذار می شود.

این طرح وعده آپارتمان های 220 فوت مربعی را برای جایگزینی خانه هایشان داده است اما فعالان بر خانه های 400 فوت مربعی اصرار دارند، با استناد با این که اتصالا راه ها ئ فضاهای غیر رسمی حیاط هایی که به طور آزادانه در طبقه همکف قرار دارند برای آنها در نظز گرفته نشده است.

در این جا هم پرسشی برای شک فرهنگی در ارتباط با جابه جایی در چنین محیط متفاوتی وجود دارد.Dharavi شهری است درون شهری دیگر، با یک فرهنگ و روش زندگی که در طول سالها توسعه یافته است و جدا از مسائل بهداشتی یک خانه منحصر به فرد در یک جامعه کامل است.



سازه های خاص فضایی و استفاده خلاقانه از منابع که به طور افقی در طول هکتار ها توسعه یافته اند می تواند به صورت عمودی و افقی در امتداد تراس ها، بام ها، آلاچیق ها و حیاط ها حرکت کند.

این طبیعت مبتنی بر نیاز و رشد ارگانیک و در حقیقت یک زیستگاه است. آنچه آینده برای ساکنان فعلی به ارمغان می آورد نا معلوم است و فرصتی برای دسترسی به امکانات عمومی، سلامت، آموزش و زیرساخت ها سنگ بنایی برای این جامعه مهاجر خواهد بود تا تجسم آینده ای بهتر برای خود داشته باشند.

تطبیق با جامعه و سبک زندگی متفاوت از جامعه روستایی یا زاغه های شهری هنوز به صورت یک پرسش باقی مانده است.

ابر شهرها ،شهرهایی هستند که بالای 10 میلیون نفر جمعیت دارند و در حال رشد نیز می باشند.

با توجه به نمودار نمایی  روزنامه گاردین درحال حاضر 23 ابر شهر در جهان وچود دارند که چه این تعداد افزایش یابند یا نه مسائل کبود مسکن و مدیریت منابع بایستی مورد توجه قرار گیرند.
 
 

منبع: سایت خبری معماری نیوز - ترجمه هدیه قائم/ 11121 :کدخبر



تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 13:26 | نویسنده : B.S


معماران لندنی مک کی + همکاران یک فضای مسکونی مشرف به دریا در خلیج بایرون – استرالیا – طراحی کرده اند . خانه دو طبقه شامل دو حجم اصلی با جبهه های براق است که دید هایی به سمت اقیانوس فراهم می کند . فضای داخلی با بتن بعمل آورده شده ، دیوار چوبی و corian به انجام خواهد رسید . این خانه به دلیل موقعیت و طراحی آن احساسی از انزوا و حفاظت را به همراه دارد . پلان خانه با فرم ساده و قرار گرفتن دو جعبه از دو طرف باز که با زاویه 90 درجه بر روی یکدیگر قرار گرفته اند .


خانه ای در ساحل Wategos ار مک کی و همکاران

 

خانه ای در ساحل Wategos ار مک کی و همکاران

 

خانه ای در ساحل Wategos ار مک کی و همکاران

 

خانه ای در ساحل Wategos ار مک کی و همکاران

 

خانه ای در ساحل Wategos ار مک کی و همکاران

 

خانه ای در ساحل Wategos ار مک کی و همکاران

 

خانه ای در ساحل Wategos ار مک کی و همکاران

مـنـــــــبـع : www.dezeen.com



تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 13:24 | نویسنده : B.S

    نمایش عکس ها

    ویلا
    دانشـــــــــــگاه : غیر انتفایی ĩیندگان
    سال طـــــراحی : 1391
    مـــــــــــــــــکان : محمود آباد سیاه رودسر
    کـــــارفـــــــــرما : آقای قریشی
    تـــــــــــاریخ ثبت : 1391/05/24
    مســــــــــــاحت : 112
    تعـــداد بازدیـــــد : 289
    محــــدوده سنی : 26_27
    نــــوع کاربـــــری : مسكوني
    مرحـــــــــله اجرا : طراحی
    همــــکاران طرح :


تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 13:22 | نویسنده : B.S

    نمایش عکس ها

    ویلا
    دانشـــــــــــگاه : غیر انتفایی ĩیندگان
    سال طـــــراحی : 1391
    مـــــــــــــــــکان : محمود اباد سیاه رودسر
    کـــــارفـــــــــرما : آقاب هاشمی
    تـــــــــــاریخ ثبت : 1391/05/22
    مســــــــــــاحت : 120
    تعـــداد بازدیـــــد : 349
    محــــدوده سنی : 26_27
    نــــوع کاربـــــری : مسكوني
    مرحـــــــــله اجرا : طراحی
    همــــکاران طرح :


تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 13:14 | نویسنده : B.S


طراحی مركز بازرگانی بین‌المللی yongsan

شکل پروژه‌های توسعه از مرکز به سمت سه بال مجزا برای آپارتمان‌ها و اتاق‌های هتل با نور طبیعی، مناظر دراماتیک با حفظ حریم خصوصی است.

اختصاصی معماری نیوز: یك شركت بین المللی معماری به اسم  “kohn Pedersen fox” معروف به KPF  طرح پیشنهادیشان، بلوك H، برای منطقه بازرگانی yongsan در شهر سئول از كشور كره جنوبی را ارائه دادند.

اقامتگاه های مجلل پنج ستاره با خدمات بیشماری در فضایی با مساحت 167225 مترمربع ساخته خواهند شد.

14600 مترمربع از این مساحت در بخش شمال شرقی این منطقه به یك برج بلند 385 متری اختصاص دارد.

شکل پروژه‌های توسعه از مرکز به سمت سه بال مجزا برای آپارتمان‌ها و اتاق‌های هتل با نور طبیعی، مناظر دراماتیک با حفظ حریم خصوصی است.



بخش میانی به سمت پارك yongsan است. اتاق‌های مهمان زوایای دید بزرگی از داخل فضای اتاق دارد در حالی كه از حداكثر خلوتش از اتاق مجاور استفاده می‌كند.

این برج مجهز به کازینو، فروشگاه، استخر آبگرم و یک ساختمان در طبقه همکف (ساختمان پایه) برای تطبیق دادن یک سالن بزرگ ضیافت و دیگر امکانات است.

 برنامه‌ها همگی یک فرم واحد دارند. دفاتر و مساکن با پالت مواد مختلف مشخص شده‌اند. عناصر جامد در نما به عنوان یک الگوی پویا بر روی سطوح غیرتکراری قرار گرفته‌اند. پوسته از تخته سنگ در پایه شروع شده و در بالای ساختمان به انتهای ساخت فلزی می‌رسد.

مدیر طراحی KPF اظهار داشت: «هدف ما از طراحی این پروژه برقراری ارتباط با زندگی خیابانی، شهر جدید yongsan، وبافت بزرگتر شهر سئول بود. ما این حركت را با یك رویكرد اندیشمندانه در مورد برنامه، موقعیت و نوع ساختمان انجام دادیم.»

منبع: http://memarinews.com/Pages/News-8446.aspx



تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 13:12 | نویسنده : B.S


هتل و ساختمان اداری از گروه JDS
 

بهره گیری از نور خورشید و ایجاد بام های سبز از نکات رعایت شده در این طرح می باشد. یکی از اصول به کار رفته در این پروژه، استفاده از معماری پلکانی است.
 

 گروه معماری JDS رتبه اول مسابقه طراحی هتل و ساختمان اداری شهر گوانجو در چین را کسب کرد. این گروه با طرح یک فرم پویا و برقراری ارتباطی منطقی میان نیازها و امکانات، موفق شد تا به یک نتیجه مناسب دست یابد.

بهره گیری از نور خورشید و ایجاد بام های سبز از نکات رعایت شده در این طرح می باشد. یکی از اصول به کار رفته در این پروژه، استفاده از معماری پلکانی است.

سقف این ساختمان‌ها با توجه به طرح پلكانی خود فضاهای سبز با پنل‌های گیاهی را به خود اختصاص داده كه می‌تواند فضای تفریحی- سرگرمی مناسبی را برای ساكنان و بازدیدكنندگان این شهر به ارمغان آورد.

 همچنین سیستم توربین‌های بادی و سوخت هیبریدی برای تأمین انرژی داخلی ساختمان‌ها از جمله مزیت‌های این ساختمان پلكانی به‌شمار می‌رود. 








 

منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز/ 7578 :کدخبر




تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 13:10 | نویسنده : B.S


هتل 5 ستاره "نیزه"

هتل 5 ستاره لوکس "نیزه" توسط دانشجویان رشته معماری دانشگاه بلگراد در صربستان طراحی شده است.

هتل 5 ستاره لوکس "نیزه" توسط دانشجویان رشته معماری دانشگاه بلگراد در صربستان طراحی شده است.

 این هتل به صورت یک آسمانخراش با ارتفاع 201 متر و زیربنای 80000 متر مربع طراحی شده است. این سازه از یک هسته درونی و یک پوسته بیرونی تشکیل شده است. فرم این ساختمان بصورت مارپیچ میباشد.

 هتل نیزه شامل 7 طبقه با پوشش فضای سبز میباشد که مابین طبقات قرار گرفته است و مهمانان این هتل را به فضایی زیبا و دل انگیز دعوت میکند. این 7 باغ زیبا، تهویه هوای هتل را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند. هتل 5 ستاره نیزه شامل 4 رستوران، 3 کافی شاپ، یک سالن کنفرانس، مرکز درمانی، نگارخانه، کتابخانه، مرکز تجاری و بیش از 250 اتاق می باشد.











تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 13:8 | نویسنده : B.S


هتل 5 ستاره "زرد"

کارفرمای پروژه در نظر داشت تا یک ساختمان شکیل را در این فضا و در مکانی مشرف به دریا ایجاد کند. چالش اصلی در طراحی این مجتمع، به حداکثر رسیدن فضای افقی و محدودیت های قانونی در میزان ارتفاع ساختمان بود.

 هتل 5 ستاره زرد در کشور پرتغال واقع شده است. انستیتو معماری پلان در سال 2010، پروژه طراحی و اجرای این ساختمان را بر عهده گرفتند. این هتل در یک سایت زیبا واقع شده بود و در مقابل آن تپه های انبوه شن و ماسه با توپوگرافی خاصی قرار داشت.

کارفرمای پروژه در نظر داشت تا یک ساختمان شکیل را در این فضا و در مکانی مشرف به دریا ایجاد کند. چالش اصلی در طراحی این مجتمع، به حداکثر رسیدن فضای افقی و محدودیت های قانونی در میزان ارتفاع ساختمان بود.

 طبق مجوز صادر شده، می بایست حداکثر ارتفاع ساختمان 3 طبقه به همراه یک زیرزمین باشد. بنابراین می بایست زیبایی، کارایی و پایداری به صورت توأمان در اجرای پروژه مورد نظر قرار می گرفت.



 با توجه به توپوگرافی طبیعی زمین، گروه طراحی تصمیم گرفت تا از یک فرم U شکل استفاده کند. در این طرح، یک حیاط مرکزی بزرگ مشرف به دریا وجود داشت و تمامی اتاق ها نیز به مناظر اطراف اشراف داشت. با استفاده از دانش معماری، ترکیب خطوط و اشکال ساده، و بهره گیری از پانل های شیشه ای و ترکیب نور و رنگ، یک محصول زیبا تولید شد.

 از طلوع تا غروب خورشید، واکنش های متفاوتی بر روی نمای این ساختمان ایجاد می شود و در نهایت منجر به تبدیل شدن آن به یک نقطه عطف در سایت شده است.



 این هتل شامل 209 اتاق خواب، 11 سوئیت، یک لابی بزرگ، دو رستوران، یک فضای چندمنظوره، استخر سرپوشیده و دو استخر شنای روباز می باشد. یک باغ مجلل نیز در این هتل طراحی شده است.






 

منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز/ 7579 :کدخبر



تاريخ : چهار شنبه 18 بهمن 1391برچسب:, | 12:57 | نویسنده : B.S

کارگاه ده روزه اسکیس کارشناسی ارشد معماری و طراحی شهری موسسه کوبه به سرپرستی مهندس پژمان شقاقی و با هدف مشابه سازی شرایط آزمون، از تاریخ شنبه ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۲ آغاز می گردد.
این کارگاه، هر روز برگزار شده، نوبت صبح (۱۰ تا ۱۴) به داوطلبان طراحی شهری و نوبت عصر (۱۶ تا ۲۰) به داوطلبان معماری اختصاص یافته است.
هزینه ثبت نام در این کارگاه ده روزه برای هر یک از رشته های معماری و طراحی شهری ۳۰۰ هزار تومان می باشد.
آخرین مهلت ثبت نام تا پایان وقت اداری چهارشنبه ۸ خرداد ماه ۱۳۹۲ می باشد.
علاقمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانند با شماره های ۴۴۲۴۲۱۰۱ و ۴۴۲۰۷۱۵۶ و یا با شماره همراه ۰۹۱۲۳۱۵۳۷۳۲ تماس بگیرند.
تذکر:
۱ـ هزینه ثبت نام، یکجا و به صورت نقدی دریافت می گردد.
۲ـ پس از شروع، کارگاه به هیچ عنوان هزینه ای به داوطلبان برگشت داده نمی شود.



تصاویر زیر برگرفته از برخی آثار دانشجویان کلاس های اسکیس (معماری و طراحی شهری) و راندو و پرزانته مهندس پژمان شقاقی در دوره گذشته می باشد که در موسسه کوبه برگزار شده است.
این تصاویر برای استفاده عموم دانشجویان ارائه شده است و علاقمندان می توانند با کلیک بر روی تصویر بند انگشتی مورد نظر، تصویر کامل آن را ملاحظه فرمایند.
لازم به یادآوری است که تمامی کارهای زیر در بازه زمانی یک ساعته و در سر کلاس های مربوطه توسط هنرجویان ارائه گردیده است. از این رو، دانشجویان عزیزی که تمایل به الگو گیری از این کارها را دارند، می بایست کارهای خود را در همان بازه زمانی یک ساعته و از مرحله کانسپت سازی تا ارائه نهایی به انجام برسانند.
برنامه کلاسی دوره های جدید اسکیس و راندو و پرزانته
توجه:
دانشجویان علاقمند به آشنایی با نظرات استاد پژمان شقاقی در زمینه دوره های اسکیس و راندو و پرزانته می توانند مصاحبه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه آزاد تهران با مهندس شقاقی را در لینک های زیر مطالعه فرمایند:
ـ مصاحبه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با مهندس پژمان شقاقی پیرامون اسکیس معماری و طراحی شهری
ـ مصاحبه دانشجویان دانشگاه آزاد تهران با مهندس پژمان شقاقی پیرامون اسکیس معماری و طراحی شهری

Show entries
Search:
دوره راندو و پرزانته دوره اسکیس معماری دوره اسکیس طراحی شهری


تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1386برچسب:, | 12:37 | نویسنده : B.S

ششمین مراسم شب معمار بار دیگر به موضوع «آموزش معماری» می‌پردازد.

ششمین مراسم «شب معمار» در ادامه نشست پیشین آن با موضوع «آموزش معماری دوره معاصر ایران» برپا می‌شود و شامل برنامه‌هایی چون سخنرانی‌، نمایش فیلم‌ و جلسه پرسش و پاسخ خواهد بود.

بررسی زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی معماری و شهرسازی معاصر ایران، نکوداشت «داوود اوشانه»، رونمایی کتاب «اسرار شیدایی» و بزرگداشت ایرج اعتصام و ... از جمله برنامه‌هایی است که تا کنون در «شب معمار» بررسی شده است. این نشست به همت گروه معماران جوان بنیاد معماری میرمیران روز دوشنبه - 30 بهمن‌ماه - از ساعت 17 تا 20 در خانه‌ هنرمندان ایران برگزار می‌شود.


١٨:٣٩ - دوشنبه ١٦ بهمن ١٣٩١    /    شماره : ٣١٤١




تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 12:34 | نویسنده : B.S


طرح پیشنهادی برای خانه های روستایی
ایجاد آرامش و رفاه درون خانه ویلایی به همراه ایجاد حریم خصوصی به خوبی رعایت شده است و در نهایت یک فضای مناسب برای زندگی اجتماعی شکل گرفته است.

گروه معماری CHYBIK + KRISTOF به عنوان برنده مسابقه بین المللی معماری و شهرسازی با موضوع طراحی 33 خانه روستایی با توجه به اقلیم منطقه در براتیسلاوا انتخاب شد.

 هدف از این پروژه ایجاد مسکن با کیفیت با وجود مجاورت با رودخانه می باشد. همچنین این مجموعه، بخش قابل توجهی از فضای مابین جنگل و رودخانه دانوب را تشکیل می دهد و بر اهمیت موضوع می افزاید.

 در این طرح، خانه های روستایی به اجزای 4 تایی تقسیم شده است و هر بخش دارای اسکله های ویژه و اختصاصی در کنار رودخانه است. در طرح این گروه، ایجاد آرامش و رفاه درون خانه ویلایی به همراه ایجاد حریم خصوصی به خوبی رعایت شده است و در نهایت یک فضای مناسب برای زندگی اجتماعی شکل گرفته است.



این خانه ها نمادی از یک باغ شهر نوین است. این باغ شهر دارای ویژگی تهویه مطبوع طبیعی با بهره گیری از رطوبت طبیعی منطقه می باشد. گروه طراحی خانه های روستایی مجاور رودخانه دانوب، در تمامی جزییات طرح، عدم تصرف در فضای رودخانه، جنگل های اطراف و محیط زیست پیرامون را رعایت کرده اند و در نهایت طرحی دوستدار محیط زیست را ارائه کرده اند.












 

منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز/ 5972 :کدخبر



تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 12:32 | نویسنده : B.S



شهر آینده با حداقل میزان کربن

در سال 2005، دولت چین اعلام کرد که مصرف انرژی را به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی تا سال 2010، 20% کاهش خواهد داد.

در سال 2005، دولت چین اعلام کرد که مصرف انرژی را به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی تا سال 2010، 20% کاهش خواهد داد.

 بنابراین برای حصول این شرایط، 300 میلیارد دلار سرمایه در نظر گرفته شد و برنامه ای پنج ساله طرح ریزی شد. برنامه حفاظت از محیط زیست کشور چین با هدف افزایش بهره وری انرژی، توسعه انرژی های تجدید پذیر و ترویج صرفه جویی انرژی و کاهش آلاینده ها صورت گرفت.



شهر آینده ی طراحی شده توسط گروه معماری و شهرسازی SBA، یکی از بخش های این برنامه ریزی کلان است. این شهر با هدف مصرف و تولید پایین کربن، بهره وری انرژی و رسیدن به توسعه پایدار طراحی شده است.



 این شهر جدید به صورت سه جزیره گردشگری در نزدیکی ساحل اجرا خواهد شد. این سه جزیره در فضایی به مساحتsqkm 176 تعبیه شده است. تز اصلی "شهر کم کربن" ذخیره سازی و تولید انرژی تجدید پذیر و توزیع آن برای استفاده با توجه به نیاز ساکنین می باشد.

این شهر با رعایت اصول سازگار با محیط زیست به یک شهر هوشمند تبدیل خواهد شد. در این شهر هر شهروند مسئولیت های مشخص شده ای دارد و تمامی زیرساخت ها و مسائل روبنایی با توجه به زندگی، کار، خرید، فراغت و تفریح شهروندان طراحی و آماده شده است.



فضاهای سبز عمومی، پارک ها، حاشیه های سبز شهری، شبکه حمل و نقل عمومی، مسیرهای پیاده روی و دوچرخه سواری با توجه به اصول معماری پایدار و توسعه پایدار شهری طراحی شده است.

 بهره گیری از انرژی خورشید با استفاده از سلول های فتوولتائیک، استفاده از انرژی باد و انرژی آب، بهبود منابع آب و تولید انرژی از ضایعات زیست محیطی، همگی از برنامه ریزی های طراحان این شهر در حوزه انرژی می باشد. این شهر در طول سال دارای 300 روز آفتابی است، بنابراین بخش عمده ای از انرژی برق در این شهر توسط سلول های فتوولتائیک تامین می شود. با توجه به این ویژگی ها، در آینده نزدیک، شهری پایدار و مدرن در این منطقه ایجاد خواهد شد.




 

منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز



تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 12:30 | نویسنده : B.S
جوایز بهترین های معماری داخلی سال 2012 آمریکای لاتین

 

 

 


 

  پروژه های طراحی باید در مدت زمان ژانویه 2010 تا 31 ژوئن 2012 برای ارائه در مسابقه تکمیل و ارسال می شدند. آثار برنده در زیر به نمایش گذاشته شده اند.

IIDA  به تازگی تصاویر برندگان بهترین معماری داخلی سال 2012 را منتشر نموده است.

 

این مسابقه به منظور شناسایی و قدردانی از بهترین طرح ها و پروژه های معماری داخلی که دارای بیشترین میزان خلاقیت، اصالت و ظرافت های طراحی بودند، در کشورهای آرژانتین ، آروبا، بلیز، بولیوی، برزیل، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکووادور، السالوادور، جزایر فاکلند، گینه فرانسه، گواتمالا، گینه، هوندوراس، مکزیک، نیکاراگوئه، پاناما، پاراگوئه، پرو، سورینام، اوروگوئه و ونزوئلا برگزار شد.

پروژه های طراحی باید در مدت زمان ژانویه 2010 تا 31 ژوئن 2012 برای ارائه در مسابقه تکمیل و ارسال می شدند. آثار برنده در زیر به نمایش گذاشته شده اند.

 

 

 

 

 

 

 

JWT by Arquitectura e Interiores, Bogota, Colombia

 

 

 

 

JWT by Arquitectura e Interiores, Bogota, Colombia

 

 

 

 

Santillana Corporate by SPACE, Mexico City, Mexico

 


 

 

 

Santillana Corporate by SPACE, Mexico City, Mexico

 

 

 

 

Corporativo CST by GGAD, Mexico City, Mexico

 

 

 

 

Corporativo CST by GGAD, Mexico City, Mexico

 


 

 

 

Studio SC by Studio MK27, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

Studio SC by Studio MK27, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

Roy Azar Architects Studio by Roy Azar Architects, Mexico City, Mexico


 

 

 

Roy Azar Architects Studio by Roy Azar Architects, Mexico City, Mexico

 

 

 

 

 

BPGM Law Firm by FGMF Arquitetos, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

 

BPGM Law Firm by FGMF Arquitetos, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

Museo Memoria y Tolerancia by Arditti + RDT Arquitectos, Mexico City, Mexico

 

 

 

 

Museo Memoria y Tolerancia by Arditti + RDT Arquitectos, Mexico City, Mexico

 

 

 

 

 

Sustainable Development Wing: Economy, Society, and Nature by Firm: Entasis Architects, Condesa, Mexico

 


 

 

 

 

Sustainable Development Wing: Economy, Society, and Nature by Firm: Entasis Architects, Condesa, Mexico

 

 

 

 

 

Hospital Universitario San Vincente de Paul (HUSVP) by Firm: Perkins+Will, Coral

 

 

 

 

 

Hospital Universitario San Vincente de Paul (HUSVP) by Firm: Perkins+Will, Coral

 


 

 

 

Fazenda Boa Vista/Hotel Fasano by Firm: Isay Weinfeld, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

Fazenda Boa Vista/Hotel Fasano by Firm: Isay Weinfeld, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

Downtown by Firm: CheremSerrano/CheremArquitectos, Mexico City, Mexico

 


 

 

 

Downtown by Firm: CheremSerrano/CheremArquitectos, Mexico City, Mexico

 

 

 

 

 

The Singular Patagonia by Firm: Enrique Concha & Co., Santiago, Chile

 

 

 

 

 

The Singular Patagonia by Firm: Enrique Concha & Co., Santiago, Chile


 

 

 

V4 House by Firm: Studio MK27, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

 

V4 House by Firm: Studio MK27, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

 

Geneses House by Firm: Isay Weinfeld, São Paulo, Brazil

 


 

 

 

Geneses House by Firm: Isay Weinfeld, São Paulo, Brazil

 

 

 

Cubo House by Firm: Studio MK27, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

Cubo House by Firm: Studio MK27, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

Cumaru Restaurant by Firm: Gonzalo Mardones Arquitecto, Santiago, Chile

 

 

 

 

 

Cumaru Restaurant by Firm: Gonzalo Mardones Arquitecto, Santiago, Chile

 

 

 

 

 

 

A | W Celebration by Firm: Athié | Wohnrath, São Paulo, Brazil


 

 

 

 

A | W Celebration by Firm: Athié | Wohnrath, São Paulo, Brazil

 

 

 

 

 

São Paulo, Brazil by Firm: Studio MK27, São Paulo, Brazil

 

 

 

Munich Chile Flagship by Firm: Dear Design, Barcelona, Spain

 

 

 

 

 

Munich Chile Flagship by Firm: Dear Design, Barcelona, Spain

 

 

 

Melange World Spa by Firm: Estudio Pi, Zapopan, Mexico


 

 

 

Melange World Spa by Firm: Estudio Pi, Zapopan, Mexico

 

 

 

منبع : سایت مرجع معماری


١٣:٤٢ - سه شنبه ١٧ بهمن ١٣٩١    /    شماره : ٢٩٩٣




تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 12:28 | نویسنده : B.S

اين سيستم جديد ممكن است بزرگترين ابداع بشر بعد از مدتهاي مديد پس از اختراع جهاني شده ي آجر خاك رسي قرمز ، در صنعت ساخت و ساز باشد. يك واحد يكسان ، متشكل از چهار قطعه ، به شكل يك عنصر ساختاري محكم و سخت ، در كنار هم به صورت يك مجموعه چيده مي شوند و اين چيزي كمتر از يك انقلاب در متريال نيست.

 

اين ابتكار جديد كه توسط درور بنشتريت طراحي شده است ؛ پس از سالها در كنار هم قرار دادن روابط هندسي و روشهاي ساخت در ساختمان بدست آمده است. اين سيستم فوق العاده ساده ، به عنوان يك بلوك گرانش محور ، كاربردهاي فراواني بيش از آنكه بتوانيد متصور شويد ، خواهد داشت. مي توان از آن براي ساخت پناهگاههاي اضطراري كوتاه مدت استفاده كرد و يا در ساخت پل براي مسافتهاي طولاني بكار برد.
اين نوآوري ، همچون ابداع گنبد ژئودزيك باكمينستر فولر براي قرن 21 است. يكنواخت در شكل و اندازه ، هر عضو از يك جفت به بيرون گسترش مي يابد تا ثبات بيشتري را همچون يك بلوك ساختماني تامين كند و فضاي كمتري را اشغال كند. اين بلوكهي بتوني از هر دو طرف متقارن هستند اما در هنگام اتصالشان محكمتر از آن هستند كه سرنگون شوند. براي رسيدن به ارتفاع ، حداكثر 86 بلوك مي توانند بر روي هم قرار بگيرند و سازه اي قابل ملاحظه در مقياس و جرم كمتر در مقابل بيشتر هم ارزانش در ساختمان سازي را بسازد.
اين سيستم گرانش محور تنها به شكل بتوني خود وابسته نيست و مي تواند با متريالهايي چون چوب ، كتاب و حتي مقوا اجرا شود و اگر ظرفيت فشاري متريال در نظر گرفته شود ، فرو نخواهد ريخت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :

 

 

سایت مرجع معماری


١٤:٢٩ - سه شنبه ١٧ بهمن ١٣٩١    /    شماره : ٣١٠٧    /  



تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 12:26 | نویسنده : B.S
معماری نشان دهنده هویت شهر

 

 

 

 

یک استاد معماری کرمانشاهی گفت: معماری هر شهر نشان دهنده هویت آن شهر است.

 
 

بیژن کلهر نیا در پاسخ به این سوال " معماری شهرها چقدر منطقی و عقلانی است؟" که از سوالات مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی بود، گفت: معماری شهرها تابع وضعیت جغرافیایی آنها است و با وجود ترکیب و عوامل مختلف نشان دهنده ی هویت آن شهر است. وی افزود: معماری شهرها با عوامل مختلف و بیشتر ریشه های اقتصادی، فرهنگی، ارزشی و هویتی پیوند دارد، در واقع اقتصاد و زندگی مردم به بحث مسکن بر می گردد پس باید توجه فراوانی به نوع معماری آن داشت.

کلهرنیا ادامه داد: نکات کلیدی ای در خصوص معماری شهرها وجود دارد که به شناخت مشکلات اینگونه معماری کمک می کند، نخست اینکه، در دهه های اخیر فاصله شگرفی بین معماری کهن و جدید به وجود آمده به طوری که شهر جدید و کهن در تضاد با هم قرار گرفته اند و شهر کهن حیات خود را در این رویارویی از دست می دهد در حالی که ارزش های معماری بیشتر در شهر کهن و بافت کهن است.

کلهرنیا گفت: نکته ی دوم در این است که در معماری شهرهای جدید چندان علاقه ای به پرداختن ارزش های معماری ندارند و گونه های بسیاری از معماری بی ارزش یا کم ارزش معرف سیمای شهرهای جدید هستند. وی در خصوص نکته ی سوم در معماری شهر ها گفت: متاسفانه نهادهایی که باید به معماری شهرها بپردازند توانایی و مرجعیت لازم را برای پرداختن به موضوع و ارتباط معماری ندارند.

وی تصریح کرد: نکته ی چهارم این است که آموزش معماری در ایران و کیفیت دانش معماری در مراکز آموزش عالی کمکی به ارتقای معماری شهری نمی کند. وی خاطر نشان کرد: آسیب معماری شهری امروز مدیریت شهری و تراکم فروشی است که به دلیل کسب درآمد شهرداری ها از محل تحلیل تراکم ها و کاربرد های شهری آسیب های جبران ناپذیری بر سیما و معماری شهر دارد.

 

کارشناس معماری کرمانشاهی در پایان گفت: با توجه به این نکات، آنچه باقی می ماند معماری بی هویت و غیر قابل تعریفی است که هویت ساختمان شهری را متزلزل ساخته و فرو می کاهد و در یک تعریف اجتماعی کامل نمی توان چشم انداز روشنی را از بهبود کیفیت معماری شهری امروز ایران تصویر کرد.

 


١٨:٣٧ - سه شنبه ١٧ بهمن ١٣٩١    /    شماره : ٣١٤٠ 




تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 12:6 | نویسنده : B.S

 

 

 

معماری پنهان برج طغرل «برج طغرل شاهکار نجوم و هنر معمار :

 

سرزمین ایران اقلیمی کهن با سابقه شگرف علمی همواره در صحنه تمدن بشری درخششی خیره کننده دارد و فرزانگان و اندیشمندان این مرز و بوم مهم بسزائی در گسترش اندیشه بشری و تبلوری از خلاقیتها و نمودی از شاهکارهای فکری اعصار را در منظر جهانیان به نمایش در آورده‌اند آثاری که هر کدام در جای خود حکایت از فرهنگی غنی و پشتوانه‌ای علمی بس محکم و اندیشه‌ای پویاست.

 

 

 

toghrol-tower برج طغرل

 

 

 


 آری ایران سرزمین تمدن و شاهراه تفکر انسانی، که این عبارت را در خور مدح خود کرده «هنر نزد ایرانیان است و بس» و یا در طنین وحی الهی از زبان پیام آور بزرگ دادار یکتا چنین حکایت شده «اگر دانش در ثریا مسکن گزیند مردانی بلند همت از دیار ایران به آن دست خواهد یافت» و این منت خداوند و تاج زرین الهی بر بلندای سرزمین ایران است و این زمزمه شکوه اندیشه ایرانی در برابر جهانیان است.
که ایران نباشد تن من مباد. روز تاریخ سرزمین کهن ایران را از اعمال اعصار می‌پیماید و از ادوار متعهد یادگارانی را به همراه می‌آورد از سرزمین مغان و سروده‌های زردشت مگذر، دیار شاهان و سلسله‌های مختلف را می‌پیماید و با عنای و صفای مردمان عجین می‌شود، تا به دوران سلجوقیان می‌رسد. همواره در قرون مختلف پیران طریقت علم و اندیشه یاد سرداران و سلاطین زمان را با پدید آوردن آثاری جاودانه ، به تاریخ می‌سپارند. و فرزندان آینده را به پدران گذشته پیوند ناگسستنی می‌دهند. اگر طریقتگران بنیان آفرین دوران هخامنش نبودند و زیبائیهای شهر پارسه را نمی‌آفریدند چه پیوندی بین ما فرزندان این عصر با نیاکانمان در آن عصر بود. اگر شاهکارهای هنرمندان دوران و فرزانگان عهد صفوی نبود چه حلقه‌ای و چه افتخاری و چه فرهنگی قابل مباحات باقی مانده بود که حکایت از تمدن ایران زمین کند.
یکی از شاهکارهای دوران و زیبائیهای بر جای مانده در زمان در حاشیة شهر تهران در منطقه ابن باویه شهر کهن ری در میان انبوهی از سازه‌های زمان سر به فلک کشیده شکوه خود را پس از ۷۰۰ اندی سال که از قدمت آن گذشته حفظ نموده است ، برجی به بلندای تاریخ ، و شکوه و تمدن ایران زمین. آری، این برج، برج طغرل نام داردیادواره سردار دلاور و بنیانگذار سلسله مقتدر و با عظمت سلجوقیان «طغرل بیک سلجوقی» می‌باشد که بنا به گفتة پیر کاوشگر ری باستان مرحوم دکتر حسین کریمان که روحش شاد باد. آرامگاه وی و مادرش و بنا به حکایت مورخ دوران و فرزانه فرهیخته زمان مرحوم محمد محیط طباطبائی زواره‌ای که مرقد وی در زوایه شمالی این برج حقایقی را فریاد می‌کند «نه تنها آرامگاه طغرل سلجوقی و مادرش می‌باشد بلکه مرقد بسیاری از فرزانگان و دانشمندان عصر سلجوقی نیز می‌باشد که این بقعه به پاسداشت عظمت آنها بنا شده بوده است» (کیهان فرهنگی...) که مرحوم محیط برای فراموش نشدن این مهم وصیت بر تدفین خود در جنب این برج با شکوه نموده است که یادش گرامی و روانش شاد باد. این بنا با مساحتی بالغ بر ۴۸ متر مربع و ارتفاعی در حدود ۲۰ متر و با اسکلتی خشتی و آجری به صورت استوانه‌ای افراشته خودنمائی می‌کند که نمای داخلی آن به صورت استوانه گون و نمای بیرونی آن بصورت مشلع تزئین یافته است که از ۲۴ کنگره با زوایه‌های حاده تشکیل شده است. در ضلع شمالی و جنوبی برج دو سر در با معماری طرح رازی ساخته شده است و تقریباً تا ارتفاع چهارمتری برج دیوارها به صورت توپ تا قطر دیوارهای حدود ۵/۱ متر تشکیل شده و دیوارهای بالای ارتفاع چهارمتر به صورت تو خالی طراحی شده و وسط آن پلیکانی وجود دارد که درب آن در همان ارتفاع در ضلع شمالی بنا خودنمائی می‌کندکه رابطی بین قسمتهای تحتانی و فوقانی برج می‌باشد دربها و قوسهای رازی که فشار فوق‌العاده‌ای را تحمل می‌کند و تو خالی بودن دیوارهای فوقانی به استحکام بنا کمک کرده و جنس خشت به کار رفته در برج که از زاج و خاک و سفیده تخم مرغ است بر استحکام آن می‌افزاید.
قدمت برج و پا برجا بودن آن در طی ۷۰۰ سال که از ساخت آن می‌گذرد با توجه به وقوع زلزله‌های سهمگین در ناحیه نشان از پی مستحکم و عمیق این بنا دارد. پی سازنده این برج در کف آن در کناره‌های دیوارها کانالهای گذر هوا را تعبیه کرده‌ که این کانالها مانع از رطوبت دیوارها و از بین بردن خرابیهای ناشی از آن می‌شود و دیاوراهای برج طوری طراحی شده که موجب طنین صدا در درون بنا می‌شود. و اگر واعظی یا خواننده‌ای در وسط برج خطبه‌ای ایراد کند و یا تصنیفی را بسراید صدای آن در همة برج طنین انداز می‌شودو به صورت اکو وار به سمع همه می‌رسد. که البته وجود سقفی مخروطی که بر فراز دیوارهای برج قرار داشته که هم اکنون اثری از آن بر جای نیست شاید به این فناوری اکستیکی جلوه‌ای دیگر می‌داده است. این برج علاوه بر آنکه با داور فرزانگان و دلاوران عصر خود می‌باشد استاد سازنده آن کاربردهای دیگری را در جاودانه ساختن آن بکار برده و معماری پنهانی را برای پی بردن به اسراری با آن عجین کرده است. از جمله کاربرد این برج استفاده در شبهای تار با استفاده از روشن کردن آتش بر باروی بلند آن برای راهنمائی مسافران جاده ابریشم که از جانب خراسان به جانب ری می‌آمدند بوده و در روز احتیاجات گاهشماری مردم را مرتفع نموده است. بنا به گفته فرزانه اندیشمند استاد منوچهر آرین پژوهشگر خراسانی عرصه تاریخ علم کشور در مقاله نگاه دیگری به برجها اطلاق واژه برج به این بنا و بناهای مشابه از آنجا که برج به منازل عبور حرکت سالانه خورشید در دائره‌البروج گفته می‌شود حکایت از این مطلب دارد که گذشتگان از این روی سایه‌های این ابنیه و دریچه‌های گذر نور خورشید که در روی آنها تعبیه شده پی به برجی که خورشید در آن غوطه ور می‌باشد می‌بردند زیرا که در هر برجی خورشید ارتفاع خاصی در آسمان نسبت به افق و میل خاصی نسبت به جهات جغرافیایی مناطق داردلاجرم سایه‌ها و طرز تابش آن متفاوت خواهد بود که از این تغییرات می‌توان در تعیین روزها و برج‌ها بهره‌ برد و این فناوری به کار رفته در این ساختمانهاست که کلمة برج را زیبنده نام آن کرده است. برج طغرل علاوه بر این ویژگی فوق‌العاده، ویژگی منحصر به فرد دیگری در خود نهفته دارد که سرود زیبای اندیشه استاد سازنده خود را جلوه‌گر می‌کند. و آن ساعت آفتابی منحصر به فردی است که در دل کنگره‌های آن پنهان دارد. که شاید مورد مشابه آن در تاریخ علم کمتر یافت می‌شود. همان طور که ذکر شد حول این برحج از نمای بیرونی ۲۴ کنگره با زاویة حاده جلوه‌گر شده که اگر در روبروی درگاه آن بایستید گویی شیری با دهانی باز به شما می‌نگرد. در دقت در این بنا از آنجا که این کنگره‌ها درو تا دور این اثر را فرا گرفته به گونه‌ای خاص طراحی شده که اگر چنانچه طلوع آفتاب اتفاق بیافتد در جانب شرق بنا کم‌کم یکی از کنگره‌ها روشن می‌شود و آفتاب درون آن می‌تابد، اگر نیم ساعت از طلوع آفتاب بگذرد.
نصف کنگره روشن می‌شود اگر یک ساعت از طلوع خورشید بگذرد یک کنگره به طور کامل روشن می‌شود و اگر چنانچه دو ساعت بگذرد و کنگره روشن می‌شود، همین طور اگر سه ساعت بگذرد سه کنگره تا هنگامی که به لحظه‌ای می‌رسیم که خورشید روی نصف النهار منطقه قرار می‌گیرد. یعنی بیشترین ارتفاع خود را از افق دارد، در این هنگام خورشید درست در بالای سر در جنوبی برج قرار می‌گیرد چرا که دربهای برج کاملاً شمالی جنوبی بوده و روی نصف النهار واقع است در این هنگام سایه تیغه‌ای که بالای سر سردرب ورودی است درست در بالای تبری ضربی گونه سر در قرار گرفته و حکایت از لحظه اذان ظهر می‌کند و در زمستان که ارتفاع خورشید پائین‌تر است در لحظه ظهر خورشید از درب جنوبی درست وسط برج می‌تابد. اگر چنانچه خورشید از لحظه ظهر زوال پذیر و به جانب غرب گرایش یابد حال کنگره‌های جانب غرب شروع به روشن شدن می‌کند. اگر نیم‌ ساعت از لحظه ظهر بگذرد نیمی از کنگره از جانب غرب روشن می‌شود اگر یک ساعت بگذرد یکی از کنگره‌ها و اگر دو ساعت از ظهر بگذرد نیمی از کنگره‌ها روشن می‌شود و همین گونه تا خورشید غروب کند. پس از روی کنگره‌های این برج و روشن شدن آن توسط خورشید می‌توان مقدار گذشت زمان را از لحظه طلوع آفتاب، لحظه ظهر ، و مقدار گذشت زمان از لحظه ظهر را محاسبه و تعیین نمود.
برج طغرل شاهکار معماری و نجوم مهندسی رازیست و حکایتگر ری باستان ما در تهران که گر زمانه چهره پر فروغ آن را بی رمق کرده و حجاب تاریخ سیمای تابناک آن را مکدر نموده پس بر فرزندان ایران زمین است که با نظری بر پیشینه فرهنگی خود خودباوری خود را دو چندان کرده و با افتخار از پیشینه تابناک خود که در حدود هزار سال گذشته رصد خانه‌ای چون رصدخانه ابو محمد خضر خجندی را در دامنه کوه طبرک ری و در هفتصدسال پیش شاهکار گاهشماری اعصار را داشته‌اند آینده‌ای درخشان را رقم زنند که ابقای روزگار سوار بر مرکب گدشته به سوی آینده روشن قدم گذاشته‌اند آینده‌ای همراه با فناوریف اخلاق و تمدن عالی و با دو بال علم و اخلاق نظر بر جلال ملکوتی حق انداخته و هیاهوی زمان را زیر لگام اندیشه و نیک و کردار خوب و رفتار عالی به زیر سیطرة خود گیرند. این است نوید و سروش و ارمغان و میراث تاریخ برای ما اینان زمان. با سلام و صد درود بر روان همه پاکان و فرزانگان صالحان اقلیم تمدن بشریت.

 

 

 

  دانشیار کارشناس نجوم - مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبد العظیم (ع)
سحر میرشاهی
مدیر سایت / فارغ التحصیل مهندسی علوم و صنایع غذایی از دانشگاه شهید چمران اهواز
http://www.parssky.com/news/articles/default.aspx/?NewsID=۱۱۶۳۰۸۴۴۴۳&Cat=Iran

 

 

 

بانک مقالات فارسی

 

 



تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 11:56 | نویسنده : B.S
 
 

 

گروه معماری ام وی آر دی وی در سال 2008 و در سه سالانه میلان اقدام به رونمایی از خانه لباسی اش نمود که از ترکیب لباس های دسته دوم در شمایل یک اتاق شکل گرفته بود. هنرپيشه معروف و فعال زیست محیطی؛ برد پيت موسسه ي خيريه اي با نام ام اي ار MIR تاسیس کرده است که هدفش ساخت خانه های پایدار و کم هزینه برای خانوارهای فقیر و یا خانوارهای ساکن در منطق بحران زده ی حاصل از بلایای طبیعی یا جنگ های داخلی است شعار این موسسه كم هزينه بساز و درست بساز است. یکی از اولین این پروژه ها برطرف کردن نیاز به یک خانه کم هزینه ولی پایدار و در عین حال واجد طراحی سطح بالا برای بازسازی نه محله پایین دست شهر ساحلی نیوارلئان بود. گروه معماري او وي ار دي وي توسط موسسه ي ام اي ار براي طراحي نخستين خانه بعنوان بخشي از باز زنده سازي و بازگرداندن تازگي به محل دعوت شد. گروه معماري ام وي ار دي وي ملهم از خانه های لباسی 5 خانه ي از وسط برگشته طراحی کرده است که برای ان هایی که با اثارشان اشنا هستند بی نهایت شبیه خانه متعادلشان می باشد که این جا توسط اتووود معرفی شده است .

 

ام وي ار دي وي؛ از خانه لباس های مستعمل تا خانه از میان شکسته

ام وي ار دي وي؛ از خانه لباس های مستعمل تا خانه از میان شکسته

ام وي ار دي وي؛ از خانه لباس های مستعمل تا خانه از میان شکسته

ام وي ار دي وي؛ از خانه لباس های مستعمل تا خانه از میان شکسته

ام وي ار دي وي؛ از خانه لباس های مستعمل تا خانه از میان شکسته

مـنـــــــبـع : designboom.com



تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 11:50 | نویسنده : B.S
پروژه هات توهات؛ یک جفت کلبه نمونه
 
 
مـنـــــــبـع : www.designboom.com
 
 
 

 

 

تیمی به رهبری گروه معماری رینتالااگرتسان پروژه هات

توهات رابناکردند.یک جفت کلبه نمونه درشهر کومتا در

ایالکانتاکا،هند.گروهی شامل متخصصان زمینه های

گوناگون ،دانش آموزان وداوطلبانسازماندهی شده

توسط بنیادحفاظتpanchabhuta که اندبرای رسیدگی

به مسائل فزاینده گردشگری ونتیجه ان برمحیط زیست

گردهم امده اند درکناره دریا14کیلومترکه به سمت شرق

برویم،1600کیلومتری بالای کوه یکی ازمتنوع ترین مناطق

زیستی دردنیاست که حدود5000نوع گل،139نوع

پستاندار همچنین508نوع پرنده و179نوع دوزیست

قابل اهمیت رانمایش می دهد که نشان دهنده

بااهمیت بودن این ناحیه برای محافظت هستند

درمنطقه ای مشابه درسلسله کوه (گردنه)های

غربی، مجموعه ای از هتلها جایگزین روستاهاو

مناظربکرشده اند با هدف رونق اکوتوریسم با در

اختیار قرار دادن اقامتگاههای اجاره ای به توریستها

به مسافران درطول سفرشان آموزش داده می شود.

این خلاقیت به مرور احترام به فرهنگ وحقوق بشررا

القامی کند درحالیکه رشداقتصادی دریک مقیاس

کوچک برانگیخته می شود. درطول سه هفته گروه

شروع کردتا با ایجاد یک اتاق فکر طرح مایه های

طراحی ساختمانها را نهایی کنند طوریکه منظر

بعنوان تجربه متکامل این طرح قرار داده شد و با بنا

نمودن ساختمانها این روند از طریق استفاده ازمصالح

تجدیدپذیروبومی دنبال شد که در عمارتهای چوبی

برروی پی های سنگی واقع شده بودند استفاده

می شدند.قاب بندی اوکالیپتوس مانند پنجره ها

بطور پیش ساخته تهیه شده و در سایت قرار داده شد.

چارچوب پنجره ها باکاردنول روکش شده اند،و این رزین

که از صمغ درخت کشیو تهیه شده رنگ قهوه ای مایل

به قرمزعمیقی را خلق کرده است. بامبوهای گره

خورده درهم نماهای جنوبی رامی پوشاند ودرختان

نزدیک به تنظیم خرداقلیم سایت کمک می کند یک

لایه مجزا از توری محافظ در مقابل پشه دارد و در بقیه

نماها بازشوها رو به شالیزار چشم اندازهایی را ایجاد

کرده اند . پشت بام های الومینیمی سفیدرنگ مواج

انرژی خورشیدی شدید را منعکس میکند.

درداخل، مبلمان ودیوارهای طاقچه دارساحته شده

از تخته چندلایه فضاهارا تقسیم می کند درحالیکه به

عنوان بادبنددوم برای ساختمان نیز عمل می کند یکی

از طاقچه هایک لوله فولادی برای دسترسی به طبقه

بالا رانشان می دهد.سنگهای محلی میزهای اشپزخانه

وتوالتها رافرم می دهند این طرح برانست که درکلبه های

بعدی بااستفاده ازبیودایجسترها برای بالابردن میزان

کودطبیعی وگازمتان ازتوالت های بدون اب استفاده

کند آنگاه این کودطبیعی درمحیط باغهابرای حفاظت

غذاوگازمتان برای پخت وپز استفاده می شود پانلهای

خورشیدی نور ال ای دی های داخلی راتامین می کند.

چون چاه های محلی اب شوردارد،جمع کننده های اب

باران اب شستشوراتامین می کندو تابش مستقیم

خورشید مخزنهاراگرم خواهدکرد. جهت گیری در

جهات گوناگون بر روی سایت در حالت ایده آل منجر

به انطباق آن به شرایط موجودمی شود،اضافه کردن به

روستاهایاایجادکلی

 

دوساختارچوبی برروی پی سنگی

image © pasi aalto

image © pasi aalto

image © pasi aalto

image © pasi aalto

images © pasi aalto

image © pasi aalto

image © pasi aalto

image © pasi aalto

image © pasi aalto

image © pasi aalto

image © pasi aalto

 



تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, | 11:42 | نویسنده : B.S
خانه ی مکعبی هافنر؛ منتزع شدگی بافت در اثر


مـنـــــــبـع : www.architizer.com


سایت خانه در حومه ی شهر در کنار جنگلی در جنوب آلمان واقع شده است. خانه در انتهای یک کوچه ی بن بست قرار گرفته و از درگیری سایت با جنگل و دره بهره برده است. بنابراین سطح بسیار بالایی از حریم خصوصی ارائه شده توسط حفاظت از دسترسی های دیده شده یا پنهان یک زندگی آزاد و رها را ممکن می سازد. بازسازی جزئی توپوگرافی با توجه با سه متر اختلاف ارتفاع از حرکت و جهت گیری ساختمان های مشابه الهام گرفته است.

ساختمان مسکونی برای یک زوج با بخشی مجزا برای مهمان طراحی شده است. طراحی خانه به دو بخش تقسیم می شود: یک منطقه ی درونگرا که به واسطه ی یک چیدمان از گشودگی های کوچکتر بند بند شده و از توپولوژی همسایگی پیرامون تبعیت می کند. و بخش دیگر یک منطقه ی برون گرا که با جنگل و چشم انداز زیبایی از دره مواجه شده است.

فضای خارجی در جایگاه یک منطقه برای بسط یک زندگی آزاد و رها تفسیر می شود. شکل انتزاعی شده ی بام شیروانی براساس یک همسانی با اشکال پیرامون بام که در آلمان جنوبی معمول است ساخته شد. تغییر یک مکعب بسته به باز حداکثر سایز را از گشودگی ها و هم چنین ادغامی بصری از طبیعت و زندگی را ممکن ساخته است.


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...





مسابقه طراحی ساختمان جدید دادگستری ایالات متحده

برج جدید دادگستری فدرال لس آنجلس با سالن های دادگاه طراحی شده در 2 طبقه برای حفظ تعادل بین قوه قضاییه و شهروندان، مطرح و شناخته شده است.

 شرکت NBBJ با ادعای  ارائه طراحی پیشرفته، پایدار و مقرون به صرفه برای ساختمان دادگستری لیست کوتاهی از برنامه های پیشنهادی  خود را به اداره دادگستری فدرال لس آنجلس ارائه نمود. تضاد بین روح آزاد و غیر رسمی لس انجلس با ساختار رسمی و نقش اجتماعی دادگستری فدرال، دوگانگی پراهمیتی را نشان می دهد که به طور آشکار در فازهای طراحی به کار رفته اند.  در مقیاس بزرگتر، سازه تبدیل به یک آسمان خراش در میان افق به ارتفاع 256 فوت می شود که به انتقال شیب زمین و توپوگرافی مرتفع شهر کمک می کند.


سازماندهی و ایده ساختمان دادگستری:
برج جدید دادگستری فدرال لس آنجلس با سالن های دادگاه طراحی شده در 2 طبقه برای حفظ تعادل بین قوه قضاییه و شهروندان، مطرح و شناخته شده است.

هرکدام از عوامل این ترکیب اساسی روایتی واضح و بدون ابهام از معماری را بیان می کنند: لابی های عمومی رو به شمال شرق با امکان دسترسی به مه فضاها، فضاهای قضایی روبه شمال غرب  که پرسپکتیو معکوس ایجاد می کنند.   سالن های دادگاه به صورت صلب و سخت ساخته شده اند که بیانگر اهمیت صداقت در قضاوت می باشد.



با حذف هر گونه ابهام، سازه برج ادعای وضوح و شفافیت دارد. ساختمان بر روی سازه سه طبقه ای واقع شده است، معماری این سازه برگرفته از روح لس آنجلس در فضاهای داخلی/ خارجی ، مردم و فضاهاو جو غیر رسمی  است – ورودی ساختمان که سه دروازه بزرگ کاملا رسمی و پرابهت دارد از این قاعده مستثنی می باشد.

حد واسط بین برج و ساختمان پایه، ایوان های بزرگ و داربستها هستند که بر روی فضاهای خارجی سایه می اندازند، نماد شهری را به نمایش می گذارند و قلمرو عمومی بزرگتری را شکل می دهند. طراحی ساختمان به شکل برج منافع بسیاری را به همراه داشت:  بهره مندی از نور روز در سالن دادگستری، افزایش جدیت و هوشیاری، چشم انداز پانورامیک، و مسافت های کوتاه بین سالن اصلی با سالن های دادگاه. مسافت بین درب سالن ها تا نزدیکترین سالن دادگاه حداقل 53 و حداکثر 69 دقیقه طول می کشد و متوسط طی مسافت حدود 55 دقیقه و 13 ثانیه می باشد.

پوسته کار شده بر روی سازه بنای  پایه، مطلوبیت های بسیاری دربردارد: انطباق با تمام توابع عملکردی در طبقه اول: فضایی به مساحت 45 هزار متر مربع برای خدمات  و سرویس مارشال ایالات متحده در طبقه دوم، 2800 مترمربع تراس پیش آمده قابل دسترس از لابی دادگستری در طبقه سوم.

در آخر اینکه طراحی برای ساختمان دادگستری توسط مجموعه ای از مسایل بهم پیچیده و راه حل های پیش رو شکل گرفت که طراحی مفهومی و محیطی مطلوب را ارائه می کنند.



سایت ساختمان فدرال:
سایت بهینه سازی شده برای ساخت ساختمان آینده اداره فدرال در نظر گرفته شده است. فاز دوم سایت  ساخت یک واحد اداری در ابعاد 233 در 107 را ممکن می سازد. مسئله مهم این است که دفتری با عرض 107، داشتن سازه ای ایده ال و طراحی خاص را فراهم می کند. همه این عوامل در کنار هم و استراتژی های طراحی برای ساختمان آینده اداره فدرال، وضوح و توسعه اقتصادی فاز 2 فضاهای عمومی/خصوصی را قوت می بخشد.



دادگستری جدید:
ایوان سه طبقه و باشکوه ساختمان دادگستری از همه جهات و خیابان های  اطراف قابل مشاهده است.  در هنگام پیاده روی در مسیر برادوی و یا هیل استریت، این ایوان به عنوان راهنما  برای دسترسی به ایوان بزرگ و ورودی واقع در خیابان اول، به کار می رود. همین جاست که قدرت ایوان بزرگ به عنوان یک نماد شهری  برجسته  درک می شود. رک بودن و حساسیت رییس قوه قضاییه در امور قانونی، ابهت تالار ورودی را در ذهن مراجعه کننده بیشتر و پررنگ تر می کند. هنر طراحی در سازه پنجره سقفی برج کاملا مشهود است.

در حالی که در راهرو قدم می زنیم، کف بتنی جلا داده شده اتصال به پایه ستون بیرونی را ممکن می کند که در تقویت قدم به قدم و پرورش محیط موثر می باشد. فراتر از ایجاد امنیت، ایجاد دسترسی آسان و خطوط دید واضح از طریق این طراحی تامین می شود: سالن هیئت منصفه، میز منشی بخش عمومی و مرکز آسانسور از آن جمله می باشند. سایر کاربری ها در طبقه اول، بلافاصله بعد از فضای لابی اصلی واقع شده اند.



طراحی ساختمان با عملکرد بالا:
در این طراحی 30 درصد بیشتر از پروژه ASHRAE 90.1 صرفه جویی انرژی حاصل می شود. سطوح بالای ذخیره انرژی در این طراحی ، از طریق استراتژی های "خاص محیط" حاصل می شود. این استرتژی ها شامل جهت گیری های خورشیدی و استراتژی ایجاد سایه، پوشش شیشه ای با کارایی بالا و عایق بندی پیشرفته می باشد که همه اینها بر سیستم مکانیکی کاهش بار که مقرون به صرفه، پیشرفته و با دوام می باشد، تاکید دارند.

طیف وسیعی از استراتژی های به کار رفته در طراحی ساختمان با عملکرد بالا ، ساختمان جدید دادگستری لس آنجلس را به سازه ای پیشرفته، پایدار و مقرون به صرفه تبدیل می کند که مدل آینده برای توسعه GSA را فراهم می کند. نور روز، تهویه طبیعی، تیرهای سخت، کف های درخشان، اقلیم با کیفیت، لوله های  خورشیدی، پرتوهای فوتوولتائیک، آبگرم خوشیدی، بازیابی فاضلاب و چندین عامل دیگراز استراتژیهای طراحی پیشرفته و پایدار به کار رفته در این سازه می باشند که عملکرد بالا در ساختمان را تضمین نموده و شرایط دریافت گواهینامه طلایی LEED را مهیا می نمایند.






 

منبع: سایت خبری معماری نیوز



تاريخ : جمعه 13 بهمن 1391برچسب:, | 14:41 | نویسنده : B.S


دفاتر کار Svensk Travsport
با فعال‌سازی مجدد این برند، دفاتر را نیز مجدداً طراحی کردند تا محلی برای گفتگو و مذاکره برای هر نوع تربیت اسبی باشد.

معمار: استودیو طراحی نت
مکان: استکهلم، سوئد
سال اجرای پروژه: 2011
عکس: Mathias Nero

 سوئد بعد از آمریکا و فرانسه، سومین کشور بزرگ تربیت اسب است و Svensk Travsport در سوئد از سال 1952 به عنوان سازمان مرکزی مشغول به این کار است.

با فعال‌سازی مجدد این برند، دفاتر را نیز مجدداً طراحی کردند تا محلی برای گفتگو و مذاکره برای هر نوع تربیت اسبی باشد.

هدف ایجاد فضایی باهویت و مطابق روز بود تا افراد با احساس نسبت تربیت اسب را به خود درگیر نماید. برای تأکید بر تاریخ سازمان و آرشیو گسترده از تعلیم و تربیت اسبها، دو قفسه کتاب بزرگ مدور در داخل سالن گذاشته شده است.








منبع: http://memarinews.com/Pages/News-9674.html



تاريخ : جمعه 13 بهمن 1391برچسب:, | 14:32 | نویسنده : B.S


افزایش مقاومت و ایمنی در برابر زلزله با سبک و یکپارچه سازی
"سبک و یکپارچه سازی" راهکاری محوری برای افزایش مقاومت و ایمنی در برابر زلزله می باشد

واقعیت این است که بالا بردن موثر مقاومت و ایمنی بناها در برابر زلزله در گستره وسیع (به مثابه ضرورتی عاجل و حیاتی) در صورت بسنده نمودنِ و اکتفای صِرف به برخی روش های پیچیده، الزاماتی را طلب می کند که تامین بایسته آنها در عمل، سطحی نسبتا بالا از توسعه همه جانبه و موزون را در مجموعه عظیم زیرساخت های اقتصادی، فنی و انسانی ... ایجاب می نماید.

 از سوی دیگر، تحقق توسعه مزبور در وضعیت موجود، نه تنها در کوتاه - مدت، بلکه در میان - مدت نیز بس مشکل می نماید. بنابراین تکیه بر "راهکار محوری سبک و یکپارچه سازی" (به طور توامان و به ویژه همراه با در نظر داشتن دیگر عوامل تعیین کننده در افزایش مقاومت و ایمنی بناها در برابر زلزله) چه بسا تنها راه حل عملی و در دسترس برای گذر هر چند نسبی ولی حیاتی از وضعیت به شدت آسیب پذیرِ موجود در برابر زمین لرزه باشد.

در صورت استفاده کماکان از مصالح "سنگین" و یا "مجزا"، مقاوم و ایمن نمودن موثر، سریع و حیاتی بناها در برابر زلزله در حد و سطح مقتضی به ویژه در کشورهای در حال توسعه و لرزه خیز، عملا و تا حد زیادی در حد شعاری دست نیافتنی باقی می ماند.

پس مهم، گزینش درستِ راه حلی "عملی و قابل تحقق در سطح کلان" برای کاهش تلفات و ضایعات بسیارِ ناشی از زلزله با توجه به مجموعه امکانات و محدودیت های موجود و علیرغم همه کاستی های عمیق و ساختاری در زمینه های گوناگون است.

البته بدیهی است که مقاوم و ایمن سازی بنا در برابر زلزله تنها محدود به کاهش دادن هر چند زیاد وزن اجزا همراه با بهره گیری از سامانه های هر چه یکپارچه تر نمی شود .... مسلما اِعمال توجهات مقتضی در انتخاب محل و طراحی و اجرای اصولی "پی"، "اسکلت" (با ارجحیت داشتن قاطع "اسکلت های مناسب صنعتی و یا نیمه ـصنعتی")، "اتصالات" (از جمله در مورد تیرها) و مجموعه اجزای مربوط، پیکره بندی مطلوب، انتخاب و اجرای صحیح پوشش و نمای مقتضی با وزن کم تر و درگیری کافی (مانند برخی انواع "نماهای سبک" در ابعاد، طرح ها و رنگ های مقتضی)، برقراری هماهنگی لازم بین مهندسین معمار، سازه و تأسیسات، تامین رفتار یکپارچه و نیز متناسبِ هر یک از اجزا در کل سامانه ، "فرهنگ سازی و اِعمال نظارتی جدی، مستمر و نظام یافته در کلیه سطوح و بخش ها" و ...، همگی در این میان جای خود را خواهند داشت.

ولی پرسش اساسی این است که در شرایط فعلی در صورت بهره گیری کماکان از مصالح سنگین و مجزا، "در عمل" تا چه حد تحقق کلیه موارد مهم و متعددِ مورد نظر آن هم در سطح کلان و به گونه ای جامع و دقیق امکان پذیر خواهد بود ...؟ تجربه های پیشین در این باره، چه در ایران و چه در دیگر کشورها به ما چه می گویند؟

نیک می دانیم که صورت گرایی و یا نوعی گَرته برداریِ ناقص و چه بسا سخت و پر هزینه از منابع و روش های خارجی، حلال مشکلات و کاستی های وسیع موجود نبوده و نمی تواند باشد. حتی در بسیاری از همان کشورهای صنعتی نیز استفاده وسیع از مصالح سنگین و مجزا امری نامعمول است. این تازه در کشورهایی است که به هر دلیل دارای دانش و فن آوری پیشرفته تر، درآمد و منابع مالی و انسانی افزون تر و اقتصادی توانمندتر با خیل نیروهای ماهر و متخصص در سطوح مختلف هستند و در آنها، فرهنگ و توان اِعمالِ بسته ای منسجم از روش ها و سیستم های مدرن برنامه ریزی و اجرا و نظارت در مراحل مختلف و در گستره های کلان با تمام الزامات آن مانند نظم و هماهنگی، مسئولیت پذیری و دقت و سرعت بالا بیشتر وجود دارد.

متأسفانه در بسیاری اوقات، فن آوری در کشورهای در حال توسعه غیر درون زا بوده و در واقع بیشتر گونه ای گرته برداریِ ناقص و نامتناسب از سیستم ها و روش هایی است که پیش-زمینه ها و الزامات تحقق درست آنها در کشورهای مزبور فراهم نگشته است .... همچنین عدم وجود باوری بایسته، فقدان انگیزه و عزم موثر و وجود نوعی دیوانسالاری صورت گرا، متورم و بالا نشین از جمله دیگر آفات می باشند. چه این که به طور کلی پیشرفت و توسعه بنیادین، موزون و پایدار در مجموعه در هم تنیده زیر-ساخت ها و عوامل متعددِ سخت افزاری و نرم افزاریِ مربوط، زمان نسبتا زیاد و انرژی بسیار بالایی را می طلبد.

بنابراین یکبار دیگر بر این مهم تاکید می شود که در صورت استفاده کماکان از مصالح سنگین و یا مجزا، مقاوم و ایمن نمودن مقتضی بناها در برابر زلزله در سطح وسیع عملا هدفی دست نیافتنی خواهد بود .... پس باید در چارچوب همین امکانات و محدودیت های کنونی، به یافتن، ترویج و اجرای راه حل هایی عملی و قابل تحقق در سطح کلان همت گماشت ـ ضمن این که طبعا تلاش منظم و پیگیر برای رفع کاستی های عمیق و ساختاری در میان-مدت و دراز-مدت هم در این حین، اهمیت و جایگاه اساسی خود را خواهد داشت.

واقعیت این است که کاهش شدید ولی حساب شده وزن سازه و استفاده از سیستم های هر چه یکپارچه تر با قابلیت مناسب جذب انرژی و رفتار مطلوب در برابر زلزله می تواند به نوبه خود، کاستی های بسیاری را در دیگر زمینه ها تا حد زیادی جبران نماید و با در نظر گرفتن مجموعه عوامل فنی، اقتصادی و اجرایی، الگویی کارآ را برای مقابله با خطر جدی و عاجل زلزله و بهینه سازی مسکن با عمر مناسب به دست دهد؛ حال چه این کار برای مثال در چارچوب سامانه ساده و کاربردیِ موسوم به بتن سبکِ مسلح و مرکبِ ارتجاعی انجام شود و "چه در چارچوبِ هر آن سیستم سبک و یکپارچه ای که بتواند در عمل، اهداف راهبردی مورد نظر را به گونه ای هر چه بهتر محقق نماید".

مثلا این درست است که در خیلی موارد، سیستم موسوم به "تری دی وال (3D Walls)" در عمل و به هر دلیل در کشور ما با اشکالات فنی و اجرایی متعددی همراه است...، ولی باز به عنوان یک واقعیت، همین سیستم بسی بهتر، مقاوم تر و ایمن تر از بسیاری سیستم ها و مصالح گذشته می باشد.

 ["در اینجا گفتنی است که با وجود برخی شباهت های سیستم مزبور با پاره ای روش های استفاده از بتن سبک مسلح و مرکب ارتجاعی در ساخت دیوارهای غیر باربر، این دو با یکدیگر از اساس یکی نبوده و تفاوت هایی مهم دارند."] بدین ترتیب، هر تلاشی که عملا به نوعی در توسعه امثال این سیستم ها موثر باشد و ضمنا در حد آنها نیز متوقف نگردد، با توجه به انواع تاثیرات مستقیم و غیر مستقیمی که در نگرشی گسترده بر جای می نهد، تلاشی راهبردی با تاثیراتی کیفی و فراگیر در راستای افزایش مقاومت و ایمنی بناها در سطح کلان در برابر زلزله خواهد بود (هر چند که هدف گذاری عینی برخی از این تلاش ها نقطه ای فراتر باشد...).

رشد چشمگیر و چندین برابری سیستم هایی از قبیل تری دی وال، مصالح سبک و دیگر مواردی از این دست در طی سال های اخیر در کشور ما، که به مراتب بیش از برخی سیستم های دیگر و چه بسا پیچیده تر بوده است، خود به خوبی نشانگر پیشرفت و عملی بودن "راهکار محوریِ سبک و یکپارچه سازی" در بستر واقعیت های موجود و علیرغم انبوه کاستی ها در زمینه های گوناگون است. آنچه در دنیای واقع به وضوح شاهد آن بوده ایم قابلیت بالای این راهکار را به مثابه راه حلی کارا و واقعی برای بسیاری مشکلات و تهدیدات جدیِ موجود نشان می دهد و خود گواهی روشن و عینی بر درستی کلیت این راه و عملی بودن راهکار محوریِ بیان گشته می باشد.


شرح:

چنان که گفته شد، در شرایط موجود تلاش هر چه پیگیرتر برای رواج نظری و عملیِ راهکار محوری "سبک و یکپارچه سازی" و تحقق هر چه بیشتر و گسترده ترِ آن به هر نحو ممكن اهمیتی راهبردی دارد.

در عین حال همچنین لازم است تا حد امکان "تامین همزمانِ مجموعه ویژگی های مطلوب در بنا" مد نظر قرار گیرد.

از جمله این ویژگی ها می توان به این موارد اشاره نمود: کم بودن هر چه بیشترِ وزن سازه و ابعاد برخی اجزاء (که به نوبه خود از نیروی موثر زلزله کاسته و صرفه جویی اقتصادی تعیین کننده در میزان فولاد و بتن مصرفی در اسکلت و پی را سبب می شود)، مقاومت و ایمنی بالاتر در برابر زلزله و انفجار، عایق حرارت و نیز حائل صدا و رطوبت بودن، ایمنی بیشتر در حریق، زایل نساختن فضای مفید داخل بنا، وجود قابلیت های گوناگون شکل گیری و کار پذیری و امکان اجرای تأسیسات و تزئینات و انواع نماهای مقتضی، انعطاف و تنوع در اشکال (مانند قابلیت به دست دادن سطوح دارای انحنا)، سادگی و سرعت در حمل و اجرا، اتلاف کم مصالح، کاهش خستگی بنا و پایایی مناسب در دراز مدت.

بدین ترتیب در ارائه هر نوع مصالح و سیستم ساخت تلاش بر این است تا ویژگی های بالا تا حد امکان هر چه بیشتر تامین شوند.

در این باره از نوعی سامانه موسوم به "بتن سبک مسلح و مرکب ارتجاعی" نیز می توان در ساخت دیوارهای سبک و یکپارچه با ویژگی های مطلوب استفاده نمود. این کار در چارچوب برخی شیوه های رایج در صنعت ساختمان به راحتی قابل انجام است.

شایان ذکر است که به طور کلی نوعی خمیر اصلاح شده سیمانی با ماتریکسی همگن و پیوسته و حاوی الیاف مقتضی و حفره ها و یا سبک دانه های تغییر شکل پذیرِ پلی استایرین یا مانند آن (با توزیع مناسب در ماتریکس) در ترکیبی متناسب با مشبک های فلزی و یا غیر فلزی، نوعی سیستمِ عمل کننده واحد موسوم به بتن سبکِ مسلح و مرکبِ ارتجاعی را شکل می دهند.

 [البته نوعی بهره گیری ویژه از گونه ای بتن سبک مسلح و مرکبِ ارتجاعی به اعتبار تغییرات "غیر خطی" کرنش در ارتفاع تیر در طی خمش و "با کاربست مشخص و ملحوظ داشتنِ محاسبات و معادلات خاص و متفاوتِ مربوط به آن" (از جمله در طراحی و ...)، خود بحث دیگری است که طبعا، روابط و معادلات ویژه خود را می طلبد. چه این که موارد خاص مزبور کاربری های بسیار ساده و معمولِ مورد نظر ما در اینجا را شامل نمی شود.]

همچنین، مواد خشك تشکیل دهنده بتن یا به عبارتی، خمیر سیمانیِ اصلاح شده و الیاف دار و سبکِ مورد استفاده در اینجا نیز عبارتند از: مواد سیمانی (شامل سیمان پرتلند و مواد پوزولانی معمول با ریزی و فعالیت پوزولانی مناسب)، برخی افزودنی های رایج (از قبیل روان کننده و دیر گیر)، الیاف (از قبیل الیاف پلیمری مانند الیاف پلی پروپیلن) و سبک دانه های پلی استایرین؛ که جملگی سابقه استفاده طولانی در صنعت ساختمان دارند. ["طرح اختلاط" مشخصِ مورد نظر، فن آوری ساده تولید و اجرا همراه با دیگر موارد مقتضی، همگی در منابع معرفی شده در آخر این مطلب به روشنی بیان گشته اند. (در ضمن استفاده از عنوان بحث انگیز بتن در اینجا صرفا با توجه به استفاده از این عنوان برای اشاره به برخی ترکیبات پایه سیمانیِ سبکِ مشابه در ACI 523; Part 1 بوده است.)]

مواد مزبور پس از اختلاط با آب و اجرا بر روی مشبک های فلزی، در "پیوستاری یکپارچه" نوعی "سیستم عمل کننده واحد" را به مثابه "سامانه ای مرکب" با مدول فنریت و ظرفیت مناسب جذب انرژی (در خمش) شکل می دهند.

برای مثال پس از مخلوط شدن کامل مجموعه مواد خشک مزبور با مقدار معینی آب، خمیر سیمانی چسبنده و الیاف دارِ به دست آمده (با اسلامپ حدود صفر) با ماله و یا دستگاه مناسب برای این کار به آسانی و در یک نوبت بر روی هر طرف از مشبک های پیش-جوش شده فلزی فوم داری که از پیش در محل نصب شده اند و دارای فوم میانی پلی استایرین از نوع موسوم به ضد شعله و کند-سوز می باشند، مثلا در ضخامت حدود 2 سانتیمتر اجرا می شود. بدینسان، قطعه ای یکپارچه و بسیار سبک و عایق در ضخامت انتخابی و به مثابه نوعی "پانل مسلح ساندویچی"، مستحکم و دارای پایایی و سطح مناسب به دست می آید.

قطعه سبک و مسلح مزبور با قابلیت های شکل گیری و کار پذیری مطلوب، همچنین امکان پذیرش پوشش ها و نماهای مختلف (به ویژه از نوع سبک) را داراست. در این دیوارها نیازی به اجرای برخی اندودها نبوده و امکان تطبیق با طرح های گوناگون معماری (از جمله در سطوح و احجامِ "منحنی") و موارد مختلف کاربری وجود دارد.

دیوار به دست آمده بدین ترتیب، دارای مدول فنریت و قابلیت جذب انرژی مناسب است و از پایداری و رفتار مطلوب در برابر لرزه و نیز ضربات شدید وارده برخوردار می باشد. چه این که "به ویژه بر خلاف برخی قطعات ساخته شده از دیگر از انواع مصالح و بتن های سبکِ مسلح و غیر مسلح و به خصوص بتن های دارای وزن حجمی کمتر از 800 کیلوگرم در متر مکعب، به هیچ روی شکننده نیست". همچنین با توجه به طرح اختلاط بتن، علاوه بر پایایی مناسب در برابر یون ها و عوامل مخرب، در آن، مشبک فلزی با خمیر سیمانی چسبنده و الیاف دارِ دارای عیار بالا به طور کامل درگیر می باشد.

بنابراین در کل، ساختار یکپارچه و مرکبِ سامانه، ایستادگی و مقاومت مورد نظر را در قطعه و پانل مسلح ساندویچی مزبور به راحتی و فراتر از استاندارد های مربوط (مبنی بر لزوم دارا بودن مقاومت فشاری حداقل معادلِ 2.07 مگاپاسکال یا 20.286 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع در منبع ACI 523 و در مورد موارد مشابه ...) تامین می نماید- ضمن این که با توجه به نوعی عملکرد مرکبِ خاص سامانه، مدول فنریت و ظرفیت جذب انرژی در خمش و ایستادگی در برابر ضربات وارده "به مراتب" بیش از حد مورد انتظار برای بتن سبکی با مقاومت فشاریِ کمتر از مقاومت فشاری ملات ماسه-سیمانِ معمول می باشد.

البته در اینجا برای پانل ساندویچی مسلح مزبور با وجود ایستادگی و رفتار مناسب در برابر ضربات شدیدِ احتمالی، وظایف تحمل بار سازه در فشار و نیز انتقال نیروهای جانبی در نظر گرفته نشده...- چه این که گذشته از موضوع میزان مقاومت فشاری، با توجه به وجود قابلیت انعطاف و تغییر شکل پذیری، در عملکرد و رفتار مقتضی قاب و مجموعه اجزای سازه ای از این نظر مشکلی وجود نخواهد داشت.

پس به طور خلاصه؛ استفاده آسان و تجربه شده از سامانه کاربردی مزبور به ترتیب بیان گشته، وزن بنا و ابعاد برخی اجزا را به میزانی شایان توجه پایین آورده؛ مقاومت و ایمنی در برابر زلزله را به گونه ای موثر بالا برده و صرفه جویی زیادی را در فولاد و بتن مصرفی در اسکلت و پی و نیز هزینه های مقاوم سازی سبب می شود.

همچنین، انرژی مورد نیاز برای گرمایش و سرمایش ساختمان را کاهش داده و بر سرعت و سهولت حمل و اجرا می افزاید و ضمن دارا بودن قابلیت های شکل گیری و کار پذیری مناسب، نیاز به برخی اندودهای اضافی را منتفی ساخته؛ عمر بنا را زیادتر کرده و فضای مفید داخلی را نیز در مقایسه با بیش تر روش های ساختِ معمول در حال حاضر افزایش می دهد.

گفتنی است که گذشته از مزایای کیفی، "قیمت نهایی تمام شده ساخت بنا با بهره گیری از این سیستم ها"، با مقداری نوسان و بسته به مورد می تواند در حدود برخی از ارزان ترین شیوه های ساختِ رایج در شهرها باشد.

بدین ترتیب و به خصوص با در نظر داشتن امکانات و دانش و تجربه موجود در زمینه تولید و اجرای بعضی سیستم های مشابه و مربوط و توانایی شرکت های عرضه کننده مواد افزودنی بتن و از این قبیل در ارائه گسترده مواد خشک مورد نظر به صورت بسته های معین (منهای سیمان)، بهره گیری به جا و گسترده از این سامانه مرکب، حداقل در چارچوب های ساده و عملیِ بیان شده می تواند در شرایط کنونی هر چه بیشتر مد نظر قرار گیرد.




 

منبع: کامیار اسماعیلی



آثار اسكار نيماير معمار فقيد برزيل؛ یک سیاهه کامل از میراث معمار ملت
 
 
مـنـــــــبـع : www.archdaily.com
 
 
 

 

 

 معمار فقيد برزيل، اسكار نيماير با كارنامه اي پرباز از پروژه هاي معماري، مجسمه سازي، مبلمان و طراحي، تاثير شگرفي بر برزيل و جهان داشته است. با سال ها تلاش اين برزيليايي بزرگ ثابت نمود كه كميت، از بين برنده ي كيفيت نيست.

نگاهي داشته باشيم به ليست آثار اين معمار بزرگ :

پروژه هاي معماري و شهرسازي

1936 - وزارت آموزش و پرورش و بهداشت – برزيل

1938 -  هتل بزرگ اورو پرتو - برزيل

1939 - پاويون برزيل در نمایشگاه جهانی نیویورک – ايالات متحده امريكا

1940 – مجتمع ساختماني پامپولا – برزيل

1946 – دانشگاه كاتاگواس – برزيل

1947 – مقر سازمان ملل – ايالات متحده امريكا

1951 – ايبراپوئرا – برزيل، مجتمع مسكوني كپان – برزيل ، ساختمان جِي كِِي ( مجتمع فرماندار جوسلينو كوبيتچك )

1952 – خانه كانواس – برزيل

1954 – موزه هنر مدرن در كاراكاس – ونزوئلا

1956 – محل اقامت موقت رئيس جمهور كشور – برزيل

1957 – قصر الورادو – برزيل ، غرفه ماتاراتزو – برزيل

1958 – كنگره ملي برزيل – برزيل ، كليساي جامع برازيليا – برزيل ، ديوان عالي كشور – برزيل ،‌تئاتر ملي برازيليابرزيل ، كاخ رياست جمهوري – برزيل

1962 - مرکز بین المللی نمایشگاه دائمی از لبنان - لبنان ، وزارت دادگستري – برزيل ، كاخ ايتاميراتي براي وزارت امور خارجه – برزيل 1965 – فرودگاه برزيليا – برزيل ( ساخته نشده)

1966 – دفتر مركزي حزب كمونيست فرانسه

1968 – مركز موسيقي – برزيل ( ساخته نشده) ، ستاد ناشران موندادوري – ايتاليا ، مركز مدني الجزاير ( ساخته نشده) ، مسجد الجزاير – الجزاير

1969 – دانشگاه كنستانتين – الجزاير

1972 – بورس اوراق بهادار در بوبيني – فرانسه ، مركز فرهنگي لو هارو – فرانسه

1975 – مركز مهندسي فتا – ايتاليا

1980- يادبود جِي كِي – برزيل

1981 – جزيره تفريحي در ابوظبي – امارات متحده عربي ( ساخته نشده)

1982 – مركز متحد آموزش عمومي – برزيل

1985 – پانتدون سرزمين پدري و آزادي – برزيل

1987 – يادبود امريكاي لاتين – برزيل

1991 – موزه هنرهاي معاصر – برزيل

1991 – پارلمان امريكاي لاتين – برزيل

1997 – نيماير وِي – برزيل

1999 – سالن ايبيراپوئرا – برزيل

2000 – سالن اجتماعات راويو – ايتاليا

2001 – موزه اسكار نيماير – برزيل

2003 – پاويون گالري مارپيچ – انگلستان

 

2004 – زيرساخت اوليه ايتايپو بيناكيونال – برزيل ( ساخته نشده)

2005 - زيرساخت اوليه ايتايپو بيناكيونال – پاراگوئه ( ساخته نشده)

2006-  مرکز فرهنگی بین المللی اسکار نیمیر آستوریاس - اسپانیا

2007 - دانشگاه علوم و فناوری اطلاعات – کوبا ( ساخته نشده) ، مرکز فرهنگی در والپرایزو – شیلی ( ساخته نشده)

2008 - دروازه موسیقی – آرژانتین ( ساخته نشده)

 

 

تنديس ها

1982 -  بناي يادبود كارلوس فونسكا امادور – نيكاراگوئه

1986 – بناي يادبود " شكنجه ديگر هرگز " – برزيل

1988 - بناي يادبود روز نه نوامبر – برزيل

1989 – تنديس دست، یادبود آمریکای لاتین  - برزيل

1991 - بناي يادبود گوري ايلند – سنگال

1995 – تنديس يادبود پرستس – برزيل

2000 – تنديس هاي " از فضا 1 " " از فضا 2 " " منِ زن " " خشونت " و " ريتاينز " – برزيل

2007 – تنديس " يك زن، يك گل، همبستگي " – فرانسه ، تنديس اهدايي براي كوبا – كوبا

 

 

 

 

مبلمان

1978 – صندلي پريانا

1978 –صندلي ريو

 

اتووود پیش از این دو مقاله ی چندیگار و برازیلیا؛ یک پارادایم دو رویکرد: از مدرنیسم توتال تا مدرنیسم بومی  به قلم محمد کیانی منش و شاندیگار و برازیلیا؛ مواجه رمانتیسم شخصی با رمانتیسم مینیمال یا تبلور خردگرایی شبه رمانتیک  به قلم محسن قائدشرف را در مقایسه شاندیگار و برازیلیا منتشر کرده است. 

 

- وزارت آموزش و پرورش و بهداشت – برزيل

پاويون برزيل در نمایشگاه جهانی نیویورک – ايالات متحده امريكا

ساختمان جِي كِِي ( مجتمع فرماندار جوسلينو كوبيتچك ) - برزيل

غرفه ماتاراتزو – برزيل

، كليساي جامع برازيليا – برزيل

دفتر مركزي حزب كمونيست فرانسه - فرانسه

مركز نيماير - اسپانيا

كليساي مجتمع ساختماني پامپولا – برزيل

خانه كانواس – برزيل

تنديس دست ، یادبود آمریکای لاتین - برزیل

صندلي پريانا

صندلي ريو



تاريخ : جمعه 13 بهمن 1391برچسب:, | 14:29 | نویسنده : B.S


مسابقه طراحی ورودی پیاده رو و تفرجگاه سبز- UNIKA
طرح پیشنهادی تفرجگاه سبز در منطقه Lviv اکراین با ساختمان های ناتمام به عنوان برنامه راهبردی برای بازار موجود در ساختمان های اطراف شهر تعریف شده است.

طرح پیشنهادی تفرجگاه سبز در منطقه Lviv اکراین با ساختمان های ناتمام به عنوان برنامه راهبردی برای بازار موجود در ساختمان های اطراف شهر تعریف شده است.

این پروژه توسط گروه معماری و شهرسازی unika و مطابق با متد جدید طراحی سازه که قطعات شکسته را با بخش های مجاور مرتبط و متصل می کند. این طراحی به شبکه های ارتباطی پیچیده پیاده، وضوح بخشیده و برنامه طراحی برای فضاهای موجود و محوطه آن را شامل می شود.



در سایت پروژه یک مرکز تجاری پرازدحام، بدون برنامه طراحی شده با مسیرهای پیاده روی نامطلوب و اتصالات  بصری نامناسب و سرگرم کننده وجود دارد. بخش بازار از ساخت و سازهای شهری و محوطه آن جدا بوده و یک مرکز ارتباط مرکزی تشکیل داده است.



طراحی در این سایت با جابجایی های بدون تغییر ممکن می شود:
خرید، پیاده روی و گذر آرام، فروشگاه با عملکرد سریع، دوچرخه سواری در طول مسیرهای جدید و حفظ ارتباطات بصری زیبا از آن جمله می باشند. تفرجگاه سبز، برداشتی دوباره از ایده بازار می باشد و یک مرکز تجاری عملکردی اساسی را معرفی می کند- در این طراحی سعی بر این است که ویژگی های جدیدی به آن اضافه شود و یک فضای شهری زنده و پویا ایجاد گردد- هم چنین فضای سبز که در طراحی اولیه نادیده گرفته شده بود، مد نظر قرار گرفت.

در ادامه فضای سبز محوطه، سقفها نیز با پوشش گیاهی پوشانده شده اند و به سمت رمپ سبز امتداد داده شده است. علاوه بر این، پارک طراحی شده داخل تفرجگاه، امکان تقسیم فضایی در محوطه سبز بهم پیوسته را فراهم می کند. ایده اصلی طراحی فضای بدون مکث در فضاهای داخلی و خارجی، پل ها، پیاده روها، مسیرهای دوچرخه سواری و رمپ ها، دسترسی به همه  فضاها و طبقات را ممکن ساخته و احساس خوشایندی از پیاده روی را ایجاد می کند.




 

منبع: سایت خبری معماری نیوز - ترجمه: نعیمه خوانساری/ 10792 :کدخبر



تاريخ : جمعه 13 بهمن 1391برچسب:, | 14:27 | نویسنده : B.S


مسابقه طراحی ورودی شهر آبی hydropolis

طرح پیشنهادی آنها در مورد «شهر آبی » پاسخگوی همه معیارهای مدنظر مسابقه بوده است.

 Margaux Leycuras, Anne hina Mallet , Martin Ottmann دانش آموزان مدرسه معماری نانت، برنده جایزه مسابقه ای که موسسه Jacques Rougerie  برگزار نموده بود، شدند. طرح پیشنهادی آنها در مورد «شهر آبی » پاسخگوی همه معیارهای مدنظر مسابقه بوده است. در این پروژه که در دره رود نیل واقع شده است، آبهای جاری به جای اینکه به عنوان مشکل و محدودیت مطرح شوند، به عنوان امتیاز و جزئی از طراحی به کار رفته اند.


مشکلات طراحی:
در گذشته برای بهره گیری از فضای سبز و زمین های کشاورزی اطراف رود، زندگی در مسیر رود شکل می گرفت. از آنجایی که تغییرات رود نامنظم می باشد، بر اساس تقویم خشکی رود، زمان های سیل و طغیان رود محاسبه گردید.

بر همین اساس دولت مصر در سال 1902 تصمیم به ساخت سد  به طول 7 کیلومتر بر روی رود گرفت. با ساخت این سد، رودخانه ی بزرگی پشت سد ایجاد گردید که رود ناصر نام گرفت و در ایام سیل، سطح آب آن بالا می آید. این سد ، دفعات زیادی استحکام بخشی شد و سرانجام در سال 1950 به طور کامل بازسازی گردید.

ساخت این سد، اثرات منفی در اکوسیستم محیط داشته است. در واقع کمبود مواد ته نسین در دره، مدت زمان کوتاهی توانست فرسایش دریایی در ساحل را جبران نماید و این امر منجر به کاهش باروری زمین  های کشاورزی و صید ماهی گردید. هم چنین در بررسی ها، نفوذ نمک در جلگه ی نیل که منجر به فرسایش نمکی می شود، مشاهده گردید.

علاوه بر این، انباشت سریع مخازن با مواد ته نشین شده، موجب اشباع ظرفیت سد در کمتر از یک قرن خواهد شد. از این رو، در طی زمان قابلیت خود را از دست خواهد داد.



ایده:
به منظور حل مشکلات و حفظ زیست بوم دره رود نیل، طرح پیشنهادی برای سد به گونه ای ارائه شد که در کنار کنترل سطح آب رودخانه، از سیل و طغیان آب نیز به نفع پروژه استفاده شود. بنابراین با طراحی یک شهر مدولار در کنار رود نیل، یک مشکل تکنیکی به یک شهر ایدهال تبدیل شد.
ایده اصلی در این طراحی بر اساس تقسیم دریاچه سد ناصر به تعداد مدول ها و با مخازنی به عمق 200 متر می باشد. به دلیل ترکیب رودخانه با سیستم های هیدرولوژیکی ، موفق به کنترل طبیعی سیل در سطح بالا شدیم. در این سیستم، هر شهر در احاطه رود نیل بوده و با دیگر شهرها در ارتباط است و اولین سیستم ارتباطی مصر را تعریف می کند. شکل گیری این شهرها بر اساس سطوح توپوگرافی کوهستان اطراف رود می باشد و بر این اساس مسیر دسترسی ها ( جاده ها و پل ها) و راه های ارتباطی نیز تعریف می شود.

در مقیاس شهری، مدول ها بر اساس سیستم هیدرولوژیکی ساخته شده اند. محورهای اصلی رود که توسط موانع کنترل شده اند، مسیر دسترسی شهر به هسته مرکزی که در مخزن رود واقع شده را شکل می دهند. علاوه بر این با ترکیب خاکریزها، کانال آب و شیرهای آب، آب مورد نیاز برای آبیاری زمین های کشاورزی فراهم می شود.



همه انشعاب ها به سمت مخزن اصلی رود جاری بوده و حلقه ای از آب به دور شهر ایجاد می کنند. بنابراین شهر اتصال بین زمین های کشاورزی و رود را ممکن می سازد. سیستم هیدرولوژیکی طراحی، مطابق با روند سیل و کشت و کار انتخاب شده است. فاصله زمانی از ماه جولای تا سپتامبر، فصل طغیان و سیل در رود نیل می باشد. به همین دلیل شیرهای خروجی سد خارجی باز شده و آبها و مواد ته نشین شده، در زمین ها ذخیره می شوند. شیرهای سد داخلی نیز برای پرکردن مخزن رود، باز می شوند.

پس از بازگشت رود به بستر رود، مخازن رودخانه پر شده و شیرهای خروجی بسته می شوند. شیرهای خروجی سد خارجی نیز بسته می شوند تا برای آبیاری استفاده شده  و آب به عمق 50 سانتی متر، در زمین ها باقی بماند و در همین زمان فصل کشت و کار و کشاورزی از راه می رسد.
در مدت زمان 5 ماه برنج ها رشد خواهند کرد. ماه می زمان برداشت محصول می باشد. سه هفته قبل از برداشت دروازه های سیل گیر به سمت سد خارجی باز می شوند و رشد شالی ها خارج از آب تکمیل می شود. از ماه ژوئن تا جولای زمان مناسب برای برداشت، خشکاندن و برنج می باشد. در این زمان سطح آب در پایین ترین حالت قرار دارد اما اهالی از آبهای ذخیره شده در مخازن استفاده می کنند.

 

منبع: سایت خبری معماری نیوز - ترجمه: نعیمه خوانساری/ 10791 :کدخبر



تاريخ : جمعه 13 بهمن 1391برچسب:, | 14:24 | نویسنده : B.S


مسابقه طراحی ساختمان جدید دادگستری ایالات متحده

برج جدید دادگستری فدرال لس آنجلس با سالن های دادگاه طراحی شده در 2 طبقه برای حفظ تعادل بین قوه قضاییه و شهروندان، مطرح و شناخته شده است.

 شرکت NBBJ با ادعای  ارائه طراحی پیشرفته، پایدار و مقرون به صرفه برای ساختمان دادگستری لیست کوتاهی از برنامه های پیشنهادی  خود را به اداره دادگستری فدرال لس آنجلس ارائه نمود. تضاد بین روح آزاد و غیر رسمی لس انجلس با ساختار رسمی و نقش اجتماعی دادگستری فدرال، دوگانگی پراهمیتی را نشان می دهد که به طور آشکار در فازهای طراحی به کار رفته اند.  در مقیاس بزرگتر، سازه تبدیل به یک آسمان خراش در میان افق به ارتفاع 256 فوت می شود که به انتقال شیب زمین و توپوگرافی مرتفع شهر کمک می کند.


سازماندهی و ایده ساختمان دادگستری:
برج جدید دادگستری فدرال لس آنجلس با سالن های دادگاه طراحی شده در 2 طبقه برای حفظ تعادل بین قوه قضاییه و شهروندان، مطرح و شناخته شده است.

هرکدام از عوامل این ترکیب اساسی روایتی واضح و بدون ابهام از معماری را بیان می کنند: لابی های عمومی رو به شمال شرق با امکان دسترسی به مه فضاها، فضاهای قضایی روبه شمال غرب  که پرسپکتیو معکوس ایجاد می کنند.   سالن های دادگاه به صورت صلب و سخت ساخته شده اند که بیانگر اهمیت صداقت در قضاوت می باشد.



با حذف هر گونه ابهام، سازه برج ادعای وضوح و شفافیت دارد. ساختمان بر روی سازه سه طبقه ای واقع شده است، معماری این سازه برگرفته از روح لس آنجلس در فضاهای داخلی/ خارجی ، مردم و فضاهاو جو غیر رسمی  است – ورودی ساختمان که سه دروازه بزرگ کاملا رسمی و پرابهت دارد از این قاعده مستثنی می باشد.

حد واسط بین برج و ساختمان پایه، ایوان های بزرگ و داربستها هستند که بر روی فضاهای خارجی سایه می اندازند، نماد شهری را به نمایش می گذارند و قلمرو عمومی بزرگتری را شکل می دهند. طراحی ساختمان به شکل برج منافع بسیاری را به همراه داشت:  بهره مندی از نور روز در سالن دادگستری، افزایش جدیت و هوشیاری، چشم انداز پانورامیک، و مسافت های کوتاه بین سالن اصلی با سالن های دادگاه. مسافت بین درب سالن ها تا نزدیکترین سالن دادگاه حداقل 53 و حداکثر 69 دقیقه طول می کشد و متوسط طی مسافت حدود 55 دقیقه و 13 ثانیه می باشد.

پوسته کار شده بر روی سازه بنای  پایه، مطلوبیت های بسیاری دربردارد: انطباق با تمام توابع عملکردی در طبقه اول: فضایی به مساحت 45 هزار متر مربع برای خدمات  و سرویس مارشال ایالات متحده در طبقه دوم، 2800 مترمربع تراس پیش آمده قابل دسترس از لابی دادگستری در طبقه سوم.

در آخر اینکه طراحی برای ساختمان دادگستری توسط مجموعه ای از مسایل بهم پیچیده و راه حل های پیش رو شکل گرفت که طراحی مفهومی و محیطی مطلوب را ارائه می کنند.



سایت ساختمان فدرال:
سایت بهینه سازی شده برای ساخت ساختمان آینده اداره فدرال در نظر گرفته شده است. فاز دوم سایت  ساخت یک واحد اداری در ابعاد 233 در 107 را ممکن می سازد. مسئله مهم این است که دفتری با عرض 107، داشتن سازه ای ایده ال و طراحی خاص را فراهم می کند. همه این عوامل در کنار هم و استراتژی های طراحی برای ساختمان آینده اداره فدرال، وضوح و توسعه اقتصادی فاز 2 فضاهای عمومی/خصوصی را قوت می بخشد.



دادگستری جدید:
ایوان سه طبقه و باشکوه ساختمان دادگستری از همه جهات و خیابان های  اطراف قابل مشاهده است.  در هنگام پیاده روی در مسیر برادوی و یا هیل استریت، این ایوان به عنوان راهنما  برای دسترسی به ایوان بزرگ و ورودی واقع در خیابان اول، به کار می رود. همین جاست که قدرت ایوان بزرگ به عنوان یک نماد شهری  برجسته  درک می شود. رک بودن و حساسیت رییس قوه قضاییه در امور قانونی، ابهت تالار ورودی را در ذهن مراجعه کننده بیشتر و پررنگ تر می کند. هنر طراحی در سازه پنجره سقفی برج کاملا مشهود است.

در حالی که در راهرو قدم می زنیم، کف بتنی جلا داده شده اتصال به پایه ستون بیرونی را ممکن می کند که در تقویت قدم به قدم و پرورش محیط موثر می باشد. فراتر از ایجاد امنیت، ایجاد دسترسی آسان و خطوط دید واضح از طریق این طراحی تامین می شود: سالن هیئت منصفه، میز منشی بخش عمومی و مرکز آسانسور از آن جمله می باشند. سایر کاربری ها در طبقه اول، بلافاصله بعد از فضای لابی اصلی واقع شده اند.



طراحی ساختمان با عملکرد بالا:
در این طراحی 30 درصد بیشتر از پروژه ASHRAE 90.1 صرفه جویی انرژی حاصل می شود. سطوح بالای ذخیره انرژی در این طراحی ، از طریق استراتژی های "خاص محیط" حاصل می شود. این استرتژی ها شامل جهت گیری های خورشیدی و استراتژی ایجاد سایه، پوشش شیشه ای با کارایی بالا و عایق بندی پیشرفته می باشد که همه اینها بر سیستم مکانیکی کاهش بار که مقرون به صرفه، پیشرفته و با دوام می باشد، تاکید دارند.

طیف وسیعی از استراتژی های به کار رفته در طراحی ساختمان با عملکرد بالا ، ساختمان جدید دادگستری لس آنجلس را به سازه ای پیشرفته، پایدار و مقرون به صرفه تبدیل می کند که مدل آینده برای توسعه GSA را فراهم می کند. نور روز، تهویه طبیعی، تیرهای سخت، کف های درخشان، اقلیم با کیفیت، لوله های  خورشیدی، پرتوهای فوتوولتائیک، آبگرم خوشیدی، بازیابی فاضلاب و چندین عامل دیگراز استراتژیهای طراحی پیشرفته و پایدار به کار رفته در این سازه می باشند که عملکرد بالا در ساختمان را تضمین نموده و شرایط دریافت گواهینامه طلایی LEED را مهیا می نمایند.






 

منبع: سایت خبری معماری نیوز - ترجمه: نعیمه خوانساری



تاريخ : جمعه 13 بهمن 1391برچسب:, | 14:22 | نویسنده : B.S


طرح پیشنهادی برای برنامه ریزی شهری شهر جدید Nanyou

طراحی شهری همه ایده ال های مربوط به توسعه شهر پایدار را با ساخت فضای پیاده دوستدار طبیعت با کاربری های مختلف و نیز اتصال آن به سیستم حمل و نقل عمومی ، در این طرح پیاده نموده است.

  Jaeger  و همکارانش طرح پیشنهادی خود برای  برنامه ریزی  شهری شهر جدید nanyou ، که هدف آن نوسازی بخشی از شهر که در محدوده nanshan در منطقه shenzhen واقع شده، می باشد را ارائه نمودند. ایده اصلی آنها در طراحی، تاکید بر ایجاد یک " حلقه چند عملکردی"  مطابق با اصول طراحی شهرهای فشرده، شهر سبز و شهر دیجیتال، می باشد.

 این حلقه چند عملکردی به عنوان عامل اتحاد  در هسته مرکزی سایت عمل نموده و ویژگی های برجسته طرح را نشان می دهد، همچنین امکان دسترسی بهتر به سایت را فراهم می کند.

طراحی شهری همه ایده ال های مربوط به توسعه شهر پایدار را با ساخت فضای پیاده  دوستدار طبیعت با کاربری های مختلف و نیز اتصال آن به سیستم حمل و نقل عمومی ، در این طرح پیاده نموده است.



این طرح به دنبال آن است که از طریق ایجاد فضای شهری سه بعدی که همه امکانات رفاهی و دسترسی سریع به خدمات فرهنگی، شغلی، زندگی و فراغت را میسر می کند، یک مجموعه با ویژگی  چندگانه بنیان کند. به دلیل موقعیت قرارگیری آن، مجموعه نقش مهمی درایجاد  ارتباط داخلی بین سه منطقه هنگ کنگ، Qianhai و futian  ایفا می کند.



فرایند طراحی همه اقدامات که منجر به حفظ جنبه های تاریخی و فرهنگی سایت می گردد را شامل می شود.

پروژه سیستم شبکه های توری و بهم پیوسته را اجرا می نماید که بافت شهری زاویه دار کنونی را با محورهای مورب تاریخی ترکیب می کند. علاوه بر این، امکانات آموزشی و درمانی موجود در سایت کاملا حفظ شده و به عنوان جزیی از برنامه توسعه به شمار می روند. در آخر ، معرفی عوامل و نمادهای فرهنگی جدید و انتقال خانه های مسکونی قدیمی به دهکده هنر، جو فرهنگی و تاریخی غنی در شهر ایجاد می کند.

ایده ایجاد نوار چند عملکردی، جریان ترافیک وحمل و نقل را به دو لایه ی زیرزمینی انتقال می دهد. لایه زیر زمینی اول، به منطقه تجاری اختصاص داده شده است و در زیر زمین دوم پارکینگ ها و بخش خدمات وسایل نقلیه واقع شده اند. در طبقه همکف، محدوده مخصوص پیاده روی  و  فضای عمومی و تبادل فرهنگی قرار دارند.

در طبقات بالا، نمایشگاه و گالری هنری قرار دارد که  توسط تونل شیشه ای دسترسی به فضای سبز طراحی شده در سقف را ممکن می سازد.



 

منبع: سایت خبری معماری نیوز - ترجمه: نعیمه خوانساری/

10793 :کدخبر




تاريخ : چهار شنبه 11 بهمن 1391برچسب:, | 20:31 | نویسنده : B.S


 
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ریزش یک ساختمان در حال تخریب در غرب پایتخت خبر داد.

سید جلال ملکی در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح جزئیات این خبر گفت: در ساعت 10:45 صبح روز چهارشنبه وقوع حادثه ریزش‌آوار به سامانه 125 اطلاع داده شد و پس از آن آتش‌نشانان دو ایستگاه 27 و 98 از سوی ستاد فرماندهی به محل حادثه واقع در بلوار فردوس شرقی خیابان ابراهیمی‌جنوبی اعزام شدند.

ملکی اضافه‌کرد: آتش‌نشانان پس از حضور در محل متوجه شدند که تعدادی از کارگران مشغول تخریب یک ساختمان سه طبقه بودند که به دلیل رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بی‌احتیاطی در تخریب این خانه سقف طبقه دوم این ساختمان بر سر کارگران ریزش کرد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به محبوس‌شدن سه کارگر در زیرآوار گفت: عوامل آتش‌نشانی به کمک سایر کارگران اقدام به شناسایی محل دقیق کارگران محبوس کرده و پس از مدتی هر سه تن را از زیرآوار خارج و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.

وی علت این حادثه را رعایت نکردن اصول ایمنی و بی‌احتیاطی حین تخریب ساختمان اعلام کرد و گفت: عوامل آتش‌نشانی در ساعت 11:11 ظهر امروز به عملیات خود خاتمه داده و به ایستگاه‌ها بازگشتند.


 

منبع:http://memarinews.com/Pages/News-10881.html



تاريخ : چهار شنبه 11 بهمن 1391برچسب:, | 20:26 | نویسنده : B.S


انتشار اولین تصاویر از مراحل ساخت مسکن مهر ویلایی!

در مرحله اول ثبت نام مسكن مهر ویلائی‌شهر جدید هشتگرد قرار است 700 واحد مسكونی احداث و در مدت 14 تا 16 ماه با زیربنای 90 تا 120 متر مربع تحویل متقاضیان شود.

در مرحله اول ثبت نام مسكن مهر ویلائی‌شهر جدید هشتگرد قرار است 700 واحد مسكونی احداث و در مدت 14 تا 16 ماه با زیربنای 90 تا 120 متر مربع تحویل متقاضیان شود.










 

منبع: سایت خبری معماری نیوز/ 10844 :کدخبر



صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
  • دانلود فیلم
  • قالب وبلاگ